05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Grafik Tasarım Ana Sanat Dalı Tez Konuları

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Grafik Tasarım Ana Sanat Dalında tez hazırlayan  Yüksek Lisans, Doktora ve Lisans öğrencilerinin kendi ana bilim dallarıyla ilgili tez yazmadan önce, yapılan tüm tez çalışmalarını araştırmaları gerekmektedir. Çünkü, yapılmış olan bir kez konusunu hiçbir öğrenci tekrar kullanamaz ve aynı konuyla ilgili yeniden tez yazamazlar. Peki güncel ana bilim dallarıyla ilgili tez konularımı nerden öğrenebilirim? ve güncel tez konularını nasıl oluşturabilirim vb. sorularınızın cevaplarını bu yazımızda anlatacağız. Tez konusu belirlemek isteyenler, intihal oranı düşürme, tez düzenleme, SPSS veri analizi vb. tüm konularda bilgi almak isteyen tüm öğrenciler bize ulaşabilirler.

Grafik Tasarım Ana Sanat Dalı Tez Konularını Nerden Bulabilirim ve Özgün Tez Konusu Nasıl Belirleyebilirim?

Güncel olarak Psikoloji Ana Bilim dalındaki tez konularına Ulusal Tez Merkezi, Google Akademik, Dergipasrk vb. adreslerden bakabilirsiniz. Bu adreslere girdiğinizde, psikoloji alanında yazılan tüm makale ve tezlere PDF ve Word olarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ancak, yazmak istediğiniz tez konusunun özgün olması sebebi ile, bu platformlarda yayınlanmış olan tez veya makale konularından farklı tez ya da makale konuları seçmeniz gerekmektedir. Bu platformların üzerinden kolaylıkla, seçmiş olduğunuz konunun özgünlüğünü test edebilirsiniz.

Peki bunu nasıl yaparım diyorsanız hemen söyleyelim. Ulusal Tez Merkezi, Google Akademik, Dergipark vb. platformlardan birine giriş yaptığınızda, seçmiş olduğunuz tez konusunu arama butonuna yazın ve aratın. Eğer seçmiş olduğunuz tez konusu arama sonucunda çıkmıyorsa, seçmiş olduğunuz konuyu yazabilirsiniz.  Aynı zamanda bu platformların üzerinden, tüm Psikoloji alanında yazılan tez veya makalelere ulaşabilirsiniz.

Grafik Tasarım Ana Sanat Dalında Tez Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Yüksek Lisans, Doktora, Sanatta Yeterlik, Tıpta Uzmanlık, Diş Hekimliği, Eczacılık, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Eğitim Bilimleri, Tezsiz Yüksek Lisans, Seminer Tez Önerisi vb. Ana Bilim dallarında tez yazan tüm öğrencilerin tez yazarken dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Tez konusu belirlendikten sonra dikkat edilmesi gereken en önemli husus; tezimizin tez yazım kılavuzunda yer alan tüm kurallara göre, yazılması gerekmektedir.

Yazmış olduğunuz tez okulunuzun tez yazım kurallarına göre, yazılmadıysa eğer geçersiz sayılmaktadır. Tez yazarken dikkat edilmesi gereken diğer önemli husus ise, intihaldir. Peki nedir intihal? İntihal tez yazarken, bir başkasının çalışmasından direk kendi çalışmamıza tüm yazılanları aktarmamızdır. Yani kopyala yapıştır yapılmasıdır.

Yazacağımız tezle ilgili intihal olmaması için, tüm cümleleri yeniden kendi cümlelerimiz ile yazmamız gerekmektedir. Eğer tez yazarken kendi cümlelerimiz ile tez yazmıyorsak, intihal sonucunuz %80 çıkacaktır ve teziniz geçersiz sayılacaktır. Bu nedenle, tez yazarken burada anlatmış olduğumuz iki hususa dikkat ederseniz. Teziniz başarıyla sonuçlanacaktır.

Aşağıda yer alan platformlardan Grafik Tasarım Ana Sanat Dalında yazılmış olan tüm tez konularına kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz.

Ulusal Tez Merkezi, Google Akademik, Dergipark

Tez konusu belirlemek isteyenler, intihal oranı düşürme, tez düzenleme, SPSS veri analizi vb. tüm konularda bilgi almak isteyen tüm öğrenciler bize ulaşabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara