05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Tez Düzenleme Hizmetleri

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Tez Düzenleme işlemi; herkesin de bildiği gibi “Bitirme Çalışması, Makale, Yüksek Lisans Tezi ve Doktora Tezi” vb. çalışmaların yazım aşamasının bittikten sonra, enstitünün belirlemiş olduğu kurallar çerçevesinde teslim edilme sürecini kapsamaktadır. Her Üniversitenin ve Her Enstitünün Tez Yazım Kılavuzu farklıdır. Öğrenciler bağlı bulundukları Enstitülerin Tez Yazım kılavuzuna göre, tezlerini düzenleyip teslim etmeleri gerekmektedir. Çünkü, Sosyal Bilimler Enstitüsü öğrencisi Fen Bilimleri Enstitüsünün tez yazım kılavuzuna göre tezini düzenleyemez. Her öğrencinin kendi Enstitüsünün Tez Yazım Kılavuzuna göre tezini düzenlemesi ve teslim etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, öğrenciler tezlerini ne kadar yazarsa yazsın tezlerini Enstitülerinin kurallarına göre düzenlemezlerse eğer, tezleri geçersiz sayılacaktır.

Tez Yazım kılavuzlarında “İçindekiler, Tablolar Listesi, Görseller Listesi,  Şekiller Listesi, Kapak Sayfaları, Sayfa Kenar Boşlukları, Özet ve Abstract sayfa ayarları” vb. düzenlemelerin nasıl yapılacağına dair bilgiler yer almaktadır. Unutmayınız!!! Her üniversitenin ve Enstitünün “İçindekiler, Tablolar Listesi, Şekiller Listesi, Görseller Listesi, Kapak Sayfaları, Sayfa Kenar Boşlukları, Özet ve Abstract sayfa ayarları” vb. farklıdır. Bu nedenle, her öğrenci kendi Enstitüsünün tez yazım kılavuzuna göre, tezlerini düzenlemeleri gerekmektedir. Tezinizi ne kadar yazarsanız yazın, Enstitünüzün belirlemiş olduğu kurallara göre tezinizi düzenlemezseniz eğer, teziniz geçersiz sayılacaktır. Tezinizin geçersiz sayılmaması ve geçer not alabilmesi için, Enstitünüzün belirlemiş olduğu kurallara göre tezinizi düzenleyiniz.

SAYFA KENAR BOŞLUKLARI

Sayfa kenar boşlukları, tezin A4 sayfa biçiminin nasıl olması gerektiğini belirten bir kuraldır. Bu kural, Tez Düzenlemeye başlamadan önce dikkat edilmesi gereken il kuraldır. Örneğin “ Sayfanın Sağından 2,5 cm, Sayfanın Solundan 3,5 cm, Sayfanın Üstünden 3 cm, Sayfanın Altından 2,5 cm” boşluk bırakılar tez yazılmalıdır. Aşağıda yer alan görselde örnek olarak bu durum belirtilmiştir. Ancak, bu bir örnektir. Her Üniversitenin ve Her Enstitünün Tez yazım kuralları farklıdır. Bu nedenle, Tez Düzenlemesi yaparken mutlaka enstitünüzün son güncel tez yazım kılavuzuna göre tez düzenleme işlemlerinizi yapmayı unutmayınız.

KAPAK SAYFALARI

Yazımı bitmiş olan tüm tezlerin kapak sayfalarının olması gerekmektedir. Tüm tezlerde iç kapak ve dış kapak sayfaları bulunmaktadır. Kapak sayfalarının da, tez yazım kurallarına göre hazırlanması ve düzenlemesi gerekmektedir. Çünkü, tez yazım işlemi bittikten sonra tez öğrencilerin hepsi tez savunmasına girmektedir. Yüksek Lisans savunmalarında 3 kişi, Doktora Tez savunmalarında 5 kişi bulunmaktadır.  Bu savunmaya, öğrencinin tez danışma dışında kişilerde katılmaktadır. Bu yüzden, yazılan tüm tezlerde Kapak sayfaları bulunmaktadır. Kapak sayfalarında “Üniversite Adı, Anabilim dalı, Tezin Konusu, Öğrencinin Adı Soyadı, Tez Danışmanının Adı Soyadı” gibi bilgiler yer almaktadır. Bu bilgilerin düzenlenme işlemi de, Üniversitenin ve Enstitünün yayınlamış olduğu tez yazım kılavuzuna göre yapılması gerekmektedir. Aşağıda yer alan görselde, tez kapak sayfası örneği bulunmaktadır. Tez kapak sayfaları bu görseldeki gibi hazırlanmaktadır. Aşağıdaki görselde yer alan bilgiler tüm tezlerin kapak sayfalarında yer alması gerekmektedir. Ancak tüm tezlerin kapak şablonu, yani biçimsel düzeni birbirinden farklılık göstermektedir. Bu nedenle, kapak sayfalarınızı tez yazım kılavuzunuzda yer alan biçimsel kurallara göre düzenlemeniz gerekmektedir.

 

İÇİNDEKİLER SAYFASI

İçindekiler sayfası, bir tezde yer alan başlıkların hangi sayfada olduğunu gösteren bir sayfadır. Tez düzenleme işlemleriniz sırasında, bu sayfayı da oluşturmanız gerekmektedir. Bu sayfanın oluşturulması da, ana tez yazım kurallarındandır. İçindekiler sayfa yapısı, tüm Üniversitelerde ve enstitülerde farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle, tezinizin içindekiler sayfasını oluşturmadan önce, tez yazım kılavuzunuzda yer alan içindekiler sayfası örneğine mutlaka bakınız. Daha sonra, belirtilen kurallara göre içindekiler sayfanızı oluşturunuz. Unutmayın!!! Farklı bir enstitünün veya farklı bir Üniversitenin içindekiler sayfası örneği ile, içindekiler sayfanızı oluşturursanız, teziniz geçersiz sayılacaktır. 

TABLOLAR LİSTESİ-ŞEKİLLER LİSTESİ VE GÖRSELLER LİSTESİ

Tablolar Listesi, Şekiller Listesi ve Görseller Listesi tez düzenlemesi yapılırken hazırlanan önemli sayfalardan bir tanesidir. İlgili enstitünüz, tezinizde tablo, şekil veya bir resim görseli bulunduğunda, bunların ne olduğunu ve ne anlattığını belirtmenizi istemektedir. Bu nedenle, tezinizde yer alan tüm tablo, şekil veya resim görselini adlandırmanız daha sonra da bunları ayrı ayrı sayfalar oluşturarak, içindekiler sayfasından sonra göstermeniz gerekmektedir. Bu kural, Türkiye’de bulunan tüm Üniversitelerin enstitülerinde geçerlidir.

ÖZET VE ABSTRACT

Özet ve Abstract sayfaları, tez yazım süreci bittiğinde tez çalışmasını özetleyen sayfalardır. Bu sayfaların da tez düzenleme sürecinde düzenlenmesi gerekmektedir. Çünkü, Üniversitelerin belirlemiş oldukları Özet ve Abstract sayfa örnekleri farklılık göstermektedir. Bu nedenle, kılavuzunuzda belirtilen kurallara göre, Özet ve Abstract sayfalarınızı yazmanız ve düzenlemeniz gerekmektedir.

Tez yazım işlemi bittikten sonra, tezinizi tez yazım kılavuzuna göre düzenlemeniz gerekmektedir. Tez yazım kılavuzunuza göre tezinizi düzenlemezseniz eğer, teziniz geçersiz sayılacaktır. Tez Düzenleme sürecinizde, yukarıda belirtilen hususlarda düzenleme yapmanız gerekmektedir. Yukarıda anlattığımız kurallar, tüm tez yazım kılavuzlarında anlatılan ve uygulanan genel kuralları içermektedir. Tez yazım süreciniz bittikten sonra, tez düzenleme sürecinizde destek almak vb. konularda sorularınız için, bize ulaşabilirsiniz.

Tez Düzenleme, İntihal Oranı Düşürme, İntihal Raporu Alma vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara