05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

OKÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu kılavuz Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde öğrenim gören, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri tarafından hazırlanacak olan tezlerin biçim ve içerik yönünden, belirli standartlara uygun olması amacını taşımaktadır.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’ne teslim edilecek Yüksek Lisans ve Doktora tezleri bu kılavuzda belirtilen esaslara uygun olarak yazılmalıdır. Tez yazım kılavuzuna, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü internet sayfasından ulaşılabilir.

Tez savunmasına girildiği tarihten itibaren 1 ay içerisinde aşağıda belirtilen işlemler tamamlanarak, ciltlenmiş tezler ve CD’ler Enstitü’ye teslim edilmelidir.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Ensitütüsün’de Tez Teslim Edecek Arkadaşlar Aşağıdaki Adımları Takip etmelidirler.

  1. Tezler, tez yazım kılavuzuna uygun şekilde hazırlanır.
  2. Tezin ciltlenmemiş bir kopyası savunma sınavından önce, jüri atama formu ile birlikte Enstitü’ye verilerek ilk kontrol yaptırılır.
    İlk kontrolden sonra, tezin ciltlenmemiş kopyaları jüri üye sayısının bir fazlası kadar hazırlanır ve Anabilim Dalı Başkanlığı kanalıyla Enstitü’ye teslim edilir.
  3. Tez savunma sınavından sonra jüri üyelerinin belirlediği düzeltmeler tamamlanır. Bu durumdaki tezin bir kopyası ciltlenmemiş halde Enstitü’ye teslim edilerek son kontrol yaptırılır.
  4. Enstitü’den ilişik kesme belgesi alındıktan sonra son kontrolü yapılmış tezden, her jüri üyesine 1’er adet ve Enstitü’ye 2 adet olmak üzere ciltlenir ve jüri üyelerine ve Enstitü’ye teslim edilir.
  5. Tezin tamamı pdf dosyası şeklinde hazırlandıktan sonra iki adet CD’ye kaydedilir ve Enstitü’ye teslim edilir. Ayrıca tezin sadece Özet ve Abstract kısımlarının bir adedi Word dosyası, bir adedi pdf dosyası şeklinde hazırlanmış iki adet CD de yine Enstitü’ye teslim edilir

GENEL BİÇİM VE TEZ YAZIM KURALLARI

Tezlerde yazım ve noktalama kuralları için Türk Dil Kurumu’nun Türkçe Sözlük ve İmlâ Kılavuzu’na uyulacaktır.

Tezin adı, tez konusu ve içeriğini yansıtacak şekilde kısa ve öz olmalıdır. Tez başlığında simge, matematik ve kimyasal denklem veya standart olmayan karakterler bulunmamalıdır. Tezlerde SI birimleri kullanılmalı, gerekiyorsa diğer birimlerin eşdeğerleri de parantez içinde verilmelidir. Tez yazımında edilgen cümle yapısı kullanımına dikkat edilmeli, sadece teşekkür ve dipnotlarda birinci şahıs anlatımı kullanılmalıdır.

Tezler bilgisayar ortamında hazırlanmalı ve çıktıları lazer yazıcılardan alınmalıdır. Tezin hiç bir bölümünde elle ya da daktilo ile yapılan düzeltme, silinti ve kazıntı kabul edilmeyecektir. Tezde geçen çizelge, şekil ve denklemler bilgisayar ortamında oluşturulmalıdır. Bilgisayar ortamında oluşturulması mümkün olmayan şekiller teknik resim ilkelerine göre çizilmeli, yazı ve simgeler şablonla yazılmalıdır. Bu tür şekiller hazırlandıktan sonra bir tarayıcıdan geçirilerek bilgisayar ortamına aktarılmalıdır. Tezde yer alan tüm çizelge ve şekillere metin içerisinde atıf yapılmalıdır.

Kullanılacak Kağıt ve Çoğaltma Sistemi

Tezler A4 standardında (210 mm x 297 mm, 80 g/m2), beyaz, birinci hamur kâğıda yazılmalı ve aynı özellikteki kâğıtlar kullanılarak çoğaltılmalı, kopyalar net ve okunaklı olmalıdır. Tez yazımında kâğıdın sadece bir yüzü kullanılmalıdır.

Yazı Karakteri

Tez yazımında 12 yazı boyutunda “Times New Roman” karakteri kullanılmalıdır. Harf büyüklüğü zorunlu hallerde 1 yazı boyutu azaltılabilir. Çizelge ve şekillerdeki yazı boyutu istenirse 8 yazı boyutuna kadar küçültülebilir. Metin normal harflerle yazılmalı, başlıklarda ise koyu harfler kullanılmalıdır.

Satır Aralıkları ve Düzeni

Tez metni, kısaltmalar, çizelge, şekil ve simge listeleri, teşekkür, kaynaklar, özgeçmiş ve ekler 1,5 satır aralığı ile yazılmalıdır. Dipnotlar, metin içindeki çizelge ve şekillerin isim ve açıklamaları, onay sayfası, Türkçe özet, İngilizce özet ve tez bildirim formu ise 1 satır aralığı ile yazılmalıdır. Paragraflar arasına 1 satır boşluk bırakılmalıdır. Başlıklar ve alt başlıklar sayfanın son satırı olarak yazılmamalıdır. Başlıktan sonra en azından 2 satır daha sığdırılamıyorsa başlık da sonraki sayfada yer almalıdır. Bir paragrafın ilk satırı sayfanın son satırı, paragrafın son satırı da sayfanın ilk satırı olarak yazılmamalıdır.

NOT: Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu ve Tez Yazım Kurallarından Faydalanmak İstiyorsanız Eğer. Aşağıda Yer Alan Linkten İndirebilirsiniz.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara