05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

BTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bursa Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne teslim edilecek yüksek lisans ve doktora tezleri ve tezsiz yüksek lisans dönem projeleri, bu kılavuzda belirtilen esaslara uygun olarak yazılır. Bu tez/dönem projesi yazım kılavuzu Bursa Teknik Üniversitesin’de yazılacak tezlerin/dönem projelerinin biçimini düzenler, tez/dönem projesi yazımı için örnek ya da şablon değildir. Bu kılavuza göre Türkçe hazırlanmış tez/dönem projesi şablonu Enstitü’nün web sayfasından temin edilebilir. Bu kılavuz ile tez/dönem projesi şablonu arasında uyuşmazlık bulunması halinde tez/dönem projesi şablonunu esas alınız.

GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI

 Kâğıt ve Çoğaltma Sistemi:

Tezler A4 (21×29,7 cm) boyutunda 80 g/m2 beyaz, birinci hamur kâğıda özellikleri bozulmadan çoğaltılmalı, kopyalar net ve okunaklı olmalıdır.

Karton ciltli (beyaz) ve bez ciltli (Yüksek Lisans: lacivert, Doktora: bordo)  tezler, kâğıdın yalnızca bir yüzüne basılmış şekilde teslim edilmelidir.

Yazı Karakteri:

Tüm tezde, 12 yazı boyutunda Times New Roman (veya istenirse tüm tez boyunca 11 yazı boyutunda Arial) yazı karakteri kullanılır. Harf büyüklüğü zorunlu hallerde 1 yazı boyutu azaltılabilir.

Metin içindeki bir düşünceyi açıklayan kısa notlar 10 punto olarak sayfa altında yer alabilir. 10 satırı aşan notlar ek olarak verilir.

Çizelge ve şekillerde gerekli ise 8 yazı boyutuna kadar küçültülebilir.

Çizelgeler tezde kullanılan yazı karakteriyle yazılır, şekillerde kullanılan yazı karakteri tez boyunca kendi içerisinde tutarlı olmalıdır.

Sol kenardan çekilerek yazılan uzun alıntılarda, 2 yazı karakteri daha küçük karakter kullanılır.

Metin dik ve normal harflerle yazılır, koyu (bold) harfler başlıklarda kullanılır. İtalik yazı karakteri, sadece gerekli hallerde (latince isim, kısaltmalar, teori/tanım vb.) kullanılabilir.

Virgülden ve noktadan sonra bir karakter boşluk bırakılır.

NOT: Bursa Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu ve Tez Yazım Kuralları Şablonlarına Aşağıda Yer Alan Linklerden Ulaşabilirsiniz.

Bursa Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Bursa Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Ensitüsü Tez Yazım Şablonu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara