05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Nevşehir Üniversitesi S.B.E Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu tez yazım kılavuzunun amacı; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim gören dönem projesi, yüksek lisans tezi ve doktora tezi ile ilgili esasları düzenlemektir. Lisansüstü düzeydeki her öğrenci bu Tez Yazım Kılavuzunda belirtilen kurallara uygun bir şekilde tez önerisini ve tezini yazmakla yükümlüdür.

Bu yazım kılavuzu yayımlandığı tarihten itibaren geçerli olup, daha önce hazırlanmış olan tezler, biçim ve içerik bakımından farklılık göstereceğinden tez yazımında örnek olarak kullanılmamalıdır.Tezsiz yüksek lisans programı kapsamındaki dönem projelerinin hazırlanmasında da bu kılavuz esas alınacaktır. Bu nedenle kılavuzda yer alan tez ifadesinden dönem projesinin kastedildiği anlaşılmalıdır.

GENEL BİÇİM VE TEZ YAZIM KURALLARI

Tez çalışması A4 (21 x 29,7 cm) ölçüsünde en az 80 g/m2 kâğıda basılmalıdır. Tez, kâğıt israfını önlemek için arkalı önlü olacak şekilde de çoğaltılabilir.

Tezin ciltlenmesinde kolaylık sağlamak için her sayfanın sol kenarından 4 cm, üst kenarından 3 cm, alt ve sağ kenarlarından ise 2,5 cm genişliğinde boşluk bırakılmalıdır. Her bölüm yeni bir sayfada başlamalıdır ve her bölüm başlığı yer aldığı sayfada üstten 7 cm boşluk olacak şekilde yazılmalıdır.

Tez çalışmasında tüm sayfaların numaraları sayfanın sağ altında verilmelidir. Ön sayfaların numaralandırılmasında Romen rakamları (i, ii, iii, iv vb.) kullanılmalıdır.

Tezin metin kısımlarının numaralandırılmasında ise sayma sayıları (1, 2, 3 vb.) kullanılmalıdır. Tez metninde sayfaların numaralandırılmasına tezin Giriş kısmı ile başlanmalı ve tezin sonuna kadar numaralandırma yapılmalıdır. Tez metninin temel başlıklarının ilk sayfalarında numaralar görünmemelidir (Giriş, Bölümler, Sonuç, Kaynakça ve Ekler şeklinde verilen kısımların ilk sayfaları için geçerlidir).

Tez yazımında Times New Roman (12), Arial (11), Calibri (12), Tahoma (11), Verdana (10) karakterlerinden biri ve parantez içinde verilen puntolar kullanılmalıdır. Seçilen yazı tipi tezin tamamında kullanılmalıdır. Bölüm başlıkları iki punto büyük (alt başlıklar metinle aynı büyüklükte), dipnotlar iki punto küçük yazılmalıdır. Bölüm başlıkları ve alt başlıklar koyu yazılmalıdır. Yazı rengi siyah olmalıdır.

Yukarıda yer alan kurallar Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzunda yer alan kuralları kapsamaktadır. Tez yazım kılavuzuna ve örnek şablona aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara