05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Mehmet Akif E. Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu kılavuzun amacı, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına kayıtlı olan öğrencilerin Yüksek Lisans/Doktora tezlerini yazmalarına rehberlik etmektir. Yüksek lisans/Doktora tezi hazırlayan öğrencilerin, danışmanlarının denetimi altında bu kılavuzda verilen biçim ve içerik ile ilgili kurallara uymaları gerekmektedir.

GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI

En az 80, en çok 100 gram birinci hamur, beyaz kâğıt kullanılmalıdır. Kâğıt standart A4 (21cm x 29.7cm) boyutlarında olmalıdır.

Tezler, Microsoft Office Word 6.0 ve üzeri versiyona sahip yazılımlar kullanılarak bilgisayarda yazılmalı ve çıktılar lazer yazıcı kullanılarak kâğıdın yalnız bir yüzüne alınmalıdır. Tezin ana metni, kitap yazımında kullanılan okunaklı yazı tiplerinden Times New Roman yazı karakteri kullanılarak, 12 punto ile yazılmalıdır. Şekil (fotoğraf, resim, grafik vb.) ve tabloların açıklamaları 12 veya daha düşük puntolar ile yazılabilir.

Yazımda virgül, noktalı virgül, nokta gibi işaretlerin öncesinde boşluk bırakılmazken, sonrasında bir karakterlik boşluk bırakılmalıdır. Kısaltmalarda kullanılan noktalar (v.b.,v.s., i.e., e.g.) bu kurala dahil değildir.Yazım düzenini korumak amacı ile tüm satırlar aynı hizada bloklaşmalıdır (iki yana yaslanmalıdır).

Sayfalar A4 boyutunda olmalıdır. Aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi her sayfanın sol kenarında 4 cm, alt ve üst kenarlarında 3 cm, sağ kenarında ise 2,5 cm boşluk bulunmalıdır. Belirlenen metin bloğu, çerçevesi dışına taşırılmamalıdır.

Yukarıda yazılmış ve anlatılmış olan kurallar, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünün Hazırlamış Olduğu kuralların bire bir aynısıdır. Sağlık bilimleri enstitüsünün hazırlamış olduğu Tez yazım kılavuzu ve Tez şablonuna aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara