05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Manisa Celal Bayar Ü. S.B.E. Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu tez yazım kuralları Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün (SBE) çeşitli Anabilim dallarında tamamlanan lisansüstü tezlerin yazımında birliği sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne teslim edilecek tezlerin kabul edilebilmesi için, bu kılavuzda belirtilen biçimsel kurallara ve yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmış olmaları gerekir. Araştırmacılar tarafından hazırlanan tez çalışmaları, yazım kurallarında gösterilen kurallar çerçevesinde ele alınmalı; daha önce hazırlanan tezler/projeler şekil bakımından örnek alınmamalıdır. Elinizdeki bu kılavuz sözü edilen kurallar dikkate alınarak hazırlanmış olması bakımından örnek teşkil edebilir.

Tezin teslim aşamasında, sonradan ortaya çıkabilecek problemlerin engellenmesi için, öğrencilerin tezlerini ciltlemeden önce bir kopyasını öğrenci işlerine getirerek biçimsel kurallara uygunluğunu kontrol ettirmeleri tavsiye edilir.

GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI

Hazırlanacak tezlerin yazım ve basımında (A4) standardında (219x298mm) kâğıt kullanılır. Ciltlenip kesim yaptıktan sonra tezlerin son boyutları (205x290mm) olmalıdır.

Başlıklandırma yöntemi olarak ondalık sistem veya harf sistemi kullanılabilir. Araştırmacılar, çalışmalarının niteliği doğrultusunda uygun gördüğü başlıklandırma yöntemini seçebilir.

Bunların dışındaki tüm başlıklar numaralandırılmalı, bölüm başlığı ve birinci derece alt başlığı oluşturan cümlenin tümü “BÜYÜK HARFLERLE ve KOYU (BOLD)” yazılmalıdır. İkinci derece alt başlıklardan itibaren başlıklar “İlk Harfleri Büyük ve Koyu (Bold)” yazılmalıdır. Alt alta gelen başlıklar ve başlık ile metnin arasında bir satır ara verilmelidir.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Lisansüstü Tez Yazım Kılavuzu ve Tez yazım kurallarına aşağıda yer alan linklerden ulaşabilirsiniz.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Lisans Üstü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara