05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Manisa Celal Bayar Ü. Fen B.E. Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu kılavuzun amacı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek lisans ve Doktora programlarında tez hazırlayan öğrencilerin tezlerini hangi kurallar dahilinde yazmaları gerektiği ve hangi kurallar dahilinde biçimsel düzenlemeler yapmaları gerektiği konusunda öğrencilere bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Tez yazım kılavuzunda yer alan kurallara bütün öğrencilerin tamamıyla uymaları gerekmektedir. Kılavuzda yer alan kurallara göre hazırlanmayan tezler geçersiz sayılacak ve bir dönem daha tez yazım süreciniz uzayacaktır. Bu yüzden bütün öğrencilerin tez yazım kılavuzunda belirtilen kurallara A’dan Z’ye uymaları gerekmektedir.

GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI

Tezlerin yazımında, A4 (21 X 29.7 cm) boyutunda en az 80 g/m2 beyaz, birinci hamurkâğıt kullanılmalıdır. Yazımda, Türk Dil Kurumu’nun yayımladığı Türkçe Dilbilgisi ve Yazım Kılavuzu esas alınarak, tüm noktalama işaretlerine ve dilbilgisi kurallarına özen gösterilmelidir. Lisansüstü Tezler, A4 boyutunda kağıda alttan, üstten ve sağdan 2,5 cm, soldan ise 4 cm boşluk bırakılarak yazılmalıdır. Sayfa arkalı-önlü kullanılmamalıdır. Sadece kapak sayfasında sol boşluk 3 cm olmalıdır.

Yazı karakteri Times New Roman’dır. Punto büyüklüklerine ilişkin bilgiler hemşablonda hem de kılavuzda verilmiştir. Tezin yazımında Microsoft Word, Latex v.b. programlar kullanılabilir.

6.Renkli baskı ile kuşe kartona çıktısı alınmış kapak kullanılarak cilt yaptırılacaktır. Ciltkesinlikle spiral olmamalıdır. Kapak rengi beyaz olup siyah cilt sırtı kullanılmamalıdır. Cilt sırtına tezin adı (tümü büyük harfle) ve yazar unvan ve adı(soyadının tamamı büyük harflerle) yazılmalıdır. Ciltleme işlemi ile ilgili olarak Celal Bayar Üniversitesi Matbaası’nın bilgisi bulunmaktadır. 7.Kapağın aynısı renkli çıktı alınarak iç kapak olarak da kullanılacaktır.

Kapak hazırlanırken üstten satır boşluğu bırakılmaksızın 14 punto karakter ile büyük harflerle, ortalayarak ve her biri ayrı satıra olmak üzere alt alta “T.C.”,“MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ” ve “FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ” ifadeleri yazıldıktan sonra 2 satır boşluk bırakılmalı ve sırasıyla her biri ayrı satıra alt alta olmak üzere tezin türü, ana bilim dalı ve programı 12 punto yazı karakteri ile yazılmalıdır.Ardından 9 satır boşluk bırakılır ve 14 punto büyüklüğünde Tez Başlığı sayfa ortalanarak yazılır. Tek satır aralığı kullanılmalıdır. Satır arası boşluklar öncesi ve sonrası için “0” olarak girilmelidir.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu ve Örnek tez şablonuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara