05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Marmara Üniversitesi Sağlık B.E. Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu kılavuzun amacı, Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı anabilim dallarında hazırlanan yüksek lisans ve doktora tezlerinde bilimsel yazım kurallarına uygun bir standart sağlamaktır. Bu kılavuzda yer alan kurallara tez hazırlayan bütün öğrencilerin uymaları gerekmektedir. Tez yazım kılavuzuna göre hazırlanmayan tezler geçersiz sayılacaktır. 

GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI

Tez metni A4 (21×29.7 cm) boyutunda 70-100 gr birinci hamur beyaz kâğıda yazılmalıdır.

Tez, geliştirilmiş bir kelime işlemci paket programı kullanılarak (Microsoft Office vb.) yazılmalıdır. Kaliteli yazıcı kullanılarak kâğıdın tek veya her iki yüzüne birden (önlü-arkalı) çıktı alınmalıdır.

Ana metinde “Times New Roman” 12 puntoluk yazı karakteri kullanılmalıdır. Dipnotlar, çizelge ve tablolarda, sayfaya sığdırılabilmesi amacıyla 10 veya daha küçük puntolar kullanılabilir. Bütün yazılar siyah renkte olmalıdır. Noktalama işaretlerinden önce ara verilmemelidir ve noktalama işaretlerinden sonra bir karakter boşluk bırakılmalıdır.

Yazımda her sayfanın sol kenarında 4 cm, sağ kenarında 2,5 cm, üst ve alt kenarlarında ise 3 cm boşluk bırakılmalı, yazılar bu çerçevenin dışına taşmamalıdır. Satır sonlarında kelimeler bölünmemelidir. Sayfa sonuna gelen başlık veya alt başlıklardan sonra en az iki satır yazı bulunmalıdır. Metin sol ve sağ kenarda bloklanmalıdır.

Metnin yazımında kullanılacak standart satır aralığı 1,5 olmalıdır. Şekil, resim ve tablo yazıları ile alıntılar ve dipnotlar yazımında ise 1 tam aralık kullanılmalıdır. Tarih ve kurum kısaltmaları hariç, satırlar rakam, kısaltma, simge ve sembol ile başlamamalıdır. Dört haneden büyük sayıların yazımında üçerli sayı gruplarına ayırmak için bir harf boşluğu verilmeli, nokta veya virgül gibi noktalama işaretleri kullanılmamalıdır.

Tez, tez onayı, beyan, önsöz ve/veya teşekkür, içindekiler, türkçe özet, ingilizce özet, giriş ve amaç, genel bilgiler, gereç ve yöntem, bulgular, tartışma ve sonuç, kaynaklar ve özgeçmiş olarak ana başlıklara bölünmelidir. Her bölüm ayrı sayfadan başlamalı, başlıklardan sonra 2 aralık bırakılmalıdır. Ana ve alt başlıklar satır başına dayanmalıdır. Ana başlıkların tamamı, birinci alt başlıklarda bütün kelimelerin ilk harfi, ikinci alt başlıklarda yalnız birinci kelimenin ilk harfi büyük harflerle, ana başlıkta ve alt başlıktaki “ve”, “ile” gibi bağlaçlar tamamen küçük harflerle yazılmalıdır. Bölüm başlıkları 14, diğer bütün başlıklar 12 punto ve koyu (bold) olmalıdır.

Tez yazım kılavuzu ve Örnek Tez şablonuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara