05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Kilis 7 Aralık Ü. Fen B.E. Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu Tez yazım kılavuzu Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsünde hazırlanan yüksek Lisans ve doktora tezleri ile Tez önerileri ve Yüksek Lisans ve Doktora Seminerleri metinlerinin yazımında biçim ve içerik açısından birliktelik sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Kılavuz hazırlanırken Fen Bilimleri Enstitüsünde yapılan çalışmaların yazımında düzenlilik sağlanması ve kişisel tercihlerden kaçınılması amaçlanmıştır.

Bu kılavuzda yer alan bütün kurallara öğrencilerin uymaları gerekmektedir. Tez yazım kılavuzuna göre hazırlanmayan bütün tezler geçersiz sayılacaktır ve tez yazım süreçleri bir dönem daha uzayacaktır.

GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI

Tezler, A4 standardında (21cm x 29,5 cm) en az 70, en çok 100 gram birinci hamur beyaz kâğıda yazılmalıdır. Tezin en son hali 2 adet CD ve 6 adet ciltlenmiş tez kopyası ile teslim edilecektir.

Tezler, bilgisayar kullanılarak, kâğıdın yalnızca bir yüzüne yazılmalıdır. Yazımda tüm yazım boyunca Times New Roman (12) veya Arial (11) yazı tipleri ve parantez içinde verilen puntolar kullanılmalıdır. Ancak, geniş ve/veya uzun çizelgelerde kolayca okunabilmesi şartıyla daha küçük puntolar da (en küçük 8 punto) kullanılabilir. Çizelge içleri yazılırken en fazla 12, en az 8 punto kullanılabilir. Bu değerlerin dışındaki yazı büyüklükleri kullanılmamalıdır. Yazımda noktalama işaretlerinden sonra bir vuruşluk ara verilmelidir.

Yazımda, her sayfanın üst ve alt kenarlardan 3,0 cm, sol kenardan 4,0 cm ve sağ kenardan ise 2,0 cm boşluk bırakılmalıdır. Ciltlendikten sonra metin kısmının sayfayı ortalaması için; yazıların yazım bloğuna göre ortalanması gerekir. Tez yazımında bütün satırlar sol kenar boşluğun bitiminden başlamalıdır. Paragraf başı içeriden başlamamalıdır. Bölüm ve alt bölüm başlıkları ve satır başları sola hizalanmış olarak yazılmalıdır. Başlıklar hariç tüm satırlar (son satır hariç olabilir) iki yana yaslanmış olarak bitmelidir.

Tezin yazımında 1,5 satır aralığı kullanılmalıdır. Şekil, çizelge, resim, spektrum, harita, tablo ile tanım yazıları arasında ve kaynak listesinin yazımında tek satır aralığı kullanılmalıdır.  Bölüm başlıkları ve alt bölüm başlıkları ile bunları izleyen ilk paragraf arasında 1 satır aralığı bir boşluk bırakılmalıdır. İki paragraf arasında da 1 satır aralığı boşluk kullanılmalıdır.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünün Hazırlamış Olduğu tez yazım kılavuzundan detaylı faydalanmak isterseniz eğer, aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara