05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Kilis 7 Aralık Ü. İktisadi ve İdari B.F. Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Kilis 7 Aralık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bitirme Ödevi Yazım Kılavuzu; Fakültenin Yönetim Kurulu’nca belirlenen ders kataloğu çerçevesinde, İşletme ve İktisat bölümlerinde hazırlanan bitirme ödevi yazımında standartlaşmayı sağlayacak ilke ve kuralları belirlemek amacıyla hazırlanmıştır. Bu kılavuz Bitirme Ödevinin biçimine, baskı düzenine ve yazım planına yönelik kuralları içermektedir.

Kılavuzun kabul tarihinden itibaren, fakülteye bağlı İşletme ve İktisat bölümlerinde bitirme ödevi hazırlayacak öğrencilerin, kılavuzda belirtilen biçim ve öz ile ilgili kuralları uygulamaları zorunludur.

Bitirme ödevini tamamlayan lisans öğrencisi danışmanının, ödevi yeterli gördüğünü ve bu kılavuza uygunluğunu belirten yazısı ile birlikte ödevin bir kopyasını fakülteye teslim eder. Ödevin kılavuzda belirtilen kurallara uygunluğu fakülte tarafından da kontrol edilerek düzeltilmesi gereken yerler varsa belirtilir. Fakültenin incelemesinden sonra ödevin danışmana teslimi aşamasına geçilir.

Öğrenci ödevi basılı ve CD’ye kayıtlı olarak 3 kopya hazırlar. Son şekliyle teslim alınan ödevlerin bir kopyası Üniversitenin Kütüphanesi’ne, bir kopyası Fakülte Kütüphanesi’ne, bir kopyası da ödevin danışmanına verilir.

GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI

Bitirme Ödevleri bilgisayar ortamında hazırlanır ve çıktıları lazer ya da mürekkep püskürtmeli yazıcılardan alınır. Ödevin hiç bir bölümünde elle yapılan düzeltmeler, silintiler, kazıntılar olmamalıdır. Ödevde geçen tablo, şekil, formül vb. yazımlar bilgisayar ortamında oluşturulmalıdır. Bilgisayar ortamında oluşturulması mümkün olmayan şekiller, teknik resim ilkelerine göre çizilir, yazı ve semboller şablonla yazılır. Ödevde yer alan tüm tablo, resim, çizim, fotoğraf ve şekillere metin içerisinde atıf yapılır.

Ödevler, A4 boyutlarında (21 cm x 29.7 cm), 80 ile 100 g/m2 ağırlığında “birinci hamur” olarak bilinen beyaz kağıda basılmalı ve çoğaltılan kopyaları net ve okunaklı olmalıdır. Ödev yazımında kâğıdın tek yüzü kullanılmalıdır.

Ödev yazımında, her sayfanın sol kenarında 4 cm, diğer kenarlarda ise 2.5 cm boşluk bırakılmalıdır. Yazılan metin bu çerçevenin dışına kesinlikle çıkmamalıdır. Metin alanının dışında yalnızca sayfa numarası yer alabilir. Tüm bölüm başlıkları (içindekiler, semboller ve kısaltmalar, listelemeler, önsöz, özetler, ödev metni bölümleri, kaynaklar vb.) ilk sayfanın üst kenarından 6 cm aşağıdan başlamalıdır. Estetik açısından sayfa sonundaki alt başlığı, en az iki satır yazı izlemeli ya da alt başlık yeni sayfada yer almalıdır. Paragraflar arasında boş aralık bırakılmamalıdır. Paragraflar 1.5 cm içeriden başlamalıdır.

Ödev yazımında farklılığı belirtilmediği sürece tüm metinler için kullanılacak yazı karakteri (sayfa numarası dahil) 12 punto olup yazı tipi ise yaygın kullanımı nedeniyle “Times New Roman” olarak öngörülmektedir. Ancak metin içi alıntılarda yazı karakteri 10 punto Times New Roman olacaktır. Dipnot ise, ilgili sayfanın altına metinden 2 karakter küçük yazılmalıdır. Gerektiğinde metin içerisinde veya eklerde yer alacak tablolar, metinden bir veya iki karakter küçük yazılabilir. Süslü karakterlerle ödev yazımı kabul edilmez.

Metin, şekil, çizelge, başlık gibi unsurların birbirinden ayrılması ve estetik bir yazılı sunumun sağlanabilmesi açısından ödevin farklı bölümlerinde farklı satır aralıkları ve boşlukların kullanılması önerilmektedir. Ödevdeki eşitlikler, dipnotlar ya da bloklanmış alıntılar, her türden dizinler, içindekiler, önsöz, özetler, kaynaklar, tablo ve şekil gibi listelerin yazımında 1 satır aralığı uygulanmalıdır. Yine ödevdeki, özet, tablolar ve şekil gibi listeler, simgeler ve kısaltmalar, kaynaklar ve metin bölüm başlıkları ile alt bölüm başlıkları (bir satıra sığmıyorsa) 1 satır aralığı ile yazılmalıdır. Bunların dışında, ödevin diğer bölümleri 1.5 satır aralığı ile yazılmalıdır. Bir alt bölümün son satırı ile bir sonraki alt bölüm başlığı arasında 1 aralık boşluk (1.5 satır aralığı) bırakılmalıdır. Tablo, şekil, resim gibi yazılımların üst ve altı ile metin arasında 1 aralık boşluk (1.5 satır aralığı) bırakılmalıdır. Ana bölüm başlıkları ile metin arasında 2 aralık boşluk (iki 1.5 satır aralığı) olmalıdır. Ana bölümler daima yeni bir sayfa ile başlamalıdır. Bölüm numarası (BİRİNCİ BÖLÜM, İKİNCİ BÖLÜM gibi) sayfanın üst kısmından 6 cm aşağıya yazı ile yazılmalıdır.

Dış ve iç kapak dışında ödevin tüm sayfaları numaralandırılır. Ödevin başlangıç kısmı; Özet, önsöz, içindekiler, tablo ve şekil vb. listeler, semboller ve kısaltmalar gibi sayfalarından oluşur. Ödevin metin kısmı ise, giriş, kaynak özetleri ve bölümlerden oluşur. Ödevin başlangıç kısmı (özet sayfası) birden başlayarak küçük Romen rakamları ile (i, ii, …), metin kısmı ise, giriş bölümünden başlayarak, Arap rakamları ile (1, 2, …) numaralandırılır. Sayfa numaraları parantez, çizgi vb. işaretler kullanılmadan sağ üst köşeye, sağdan 2.5 cm içe yazılır. Ödev yazımı boyunca aynı numaralandırma sistemi kullanılmalıdır. Ödevin başlangıç ve metin kısmında yer alacak ana bölüm başlıklarının bulunduğu ilk sayfalarda numara gösterilmez. Örneğin; Giriş’in ilk sayfasında numara görülmeyeceği için numaralamaya, giriş bölümünün ikinci sayfasının üst sağ kenarına yazılan “2” ile başlanır.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Bitirme Ödevi Tez Yazım Kılavuzuna ve Örnek tez şablonuna aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Bitirme Ödevi Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara