05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Konya Gıda ve Tarım Ü. Fen B.E. Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu kılavuz Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı Ana bilim Dallarında hazırlanacak Yüksek Lisans ve Doktora tezleri ile Tezsiz programlarda Bitirme Projesi yazımında uyulacak kuralları ve biçim özelliklerini açıklamak amacıyla hazırlanmıştır.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü öğrencilerinin tezlerini ve bitirme projelerini hazırlarken bu kılavuzda belirtilen yazım, biçim ve içeriğe uymaları gereklidir.

GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI

Tezler, A4 (210×297) standardına uygun en az 80, en çok 100 gr/m2 birinci hamur beyaz kâğıtlara, kâğıdın her iki yüzü de kullanılarak yazılır. Öğrenci, tez savunma sınavına girmeden önce, jüri üyelerine ciltsiz olarak sunacağı tez çalışmasını danışmanın önerisi doğrultusunda kâğıdın tek yüzünü veya her iki yüzünü kullanarak düzenleyebilir. Ancak tez savunma sınavı sonunda ciltlenerek enstitüye teslim edilecek tezlerde kâğıdın tek yüzü kullanılmalıdır.

Yazımda, her sayfanın sol kenarından 2 cm, alttan ve üstten 2,5 cm, sağ kenarından ise 2 cm kalacak şekilde boşluk bırakılır. Ayrıca sol kenarında 2 cm cilt payı bırakılır. Bu boyutların örneği tez yazım kılavuzunda mevcuttur.

Özet, abstract, teşekkür, içindekiler, şekiller, çizelgeler, simgeler ve kısaltmaları belirten sayfalar (i, ii, iii…) şeklinde küçük harf Romen rakamları ile, giriş bölümüyle başlayan diğer sayfalar ise (1,2,3,…) şeklinde Arap rakamlarıyla numaralanır. Sayfa numaraları yanında parantez veya çizgi gibi işaretler kullanılmaz.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünün hazırlamış olduğu tez yazım kılavuzuna ve örnek tez şablonuna aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara