05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Kahramanmaraş Sütçü İ.Ü. Sağlık B.E. Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu tez yazım kılavuzunun amacı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde yürütülmekte olan Lisansüstü proje ve tezlerinin, yazım ve basımında birliktelik oluşturmaya yönelik esasları düzenlemektir.

Bu hazırlanan kılavuz, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsünde yürütülen lisansüstü çalışmalar sonucunda yazılacak olan Proje, Tezli Yüksek Lisans Tezi ve Doktora Tezlerinin yazımında uyulması gereken ilke ve kuralları kapsamaktadır.

GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI

Proje/Tezler A4 standardında (210 mm x 297 mm) en az 80 gr/m2 en çok 100 gr/m2 beyaz birinci hamur kağıda basılmalıdır. Proje/Tez yazımında kağıdın yalnızca bir yüzü kullanılır.

Proje/Tez, kolay anlaşılır akıcı bir dille ve yazım kurallarına uygun olarak yazılmalıdır. Anlatım üçüncü şahıs ağzından (edilgen) yapılmalı, cümleler kısa ve özlü olmalıdır. Bölüm başlığı altındaki paragraf sayısı anlatım kurgusuna bağlı olmakla birlikte, tek cümlelik paragraf kullanmaktan kaçınılmalıdır.

Kullanılacak yazı tipi için Times New Roman gibi kitaplarda sıklıkla kullanılanlardan biri seçilmeli, yazı tipi sade, anlaşılır ve kolay okunabilir olmalıdır. Yazılarda ana metnin harf büyüklüğü 12 punto, dipnotlar 10 punto olmalıdır. Tek sayfaya sığdırılabilen tablo ve şekillerde daha küçük karakterler kullanılabilir. Alt ve üst indisler metin harf büyüklüğünden daha küçük olmalıdır. Yazımda noktalama işaretlerinden (virgül, noktalı virgül, nokta gibi) sonra bir boşluk bırakılmalıdır. Noktalama işaretlerinden önce boşluk bırakılmamalıdır. Gerektiğinde metin içinde koyu, italik, koyu italik, altı çizili gibi biçimler kullanılabilir.

Yazı düzeni, her sayfanın kenarından 2.5 cm boşluk bırakacak şekilde olmalıdır. Metin içeriği (yazı, tablo, şekil) bu alanın dışına taşmamalıdır. Yazım düzenini korumak amacı ile yazılar her iki yana yaslı olmalıdır. Metin satırları aynı hizada olacak şekilde düzenlenmelidir ve dipnotlar metin alt sınırını geçmemelidir.

Bölüm ve alt bölüm başlıkları ile bunlardan sonra gelen ilk paragrafların ilk satırları sayfanın sol kenarından, daha sonra gelen yeni paragrafların ilk satırları 1,25 cm içeriden başlamalıdır. Proje/Tez metninde tireleme yapılmaz, metin sol ve sağ sınırlara göre hizalanır.

Dış kapak, iç kapak, onay ve proje/tez bildirim sayfaları dışında tezin tüm sayfaları numaralanır. Bu sayfalar haricindeki tezin özel sayfalar kısmı birden başlayarak küçük Romen rakamları ile (I, II, III, IV, V …), tezin metin kısmı (Tez Metni) ise Arap rakamları ile (1, 2, ….), rakamlar sayfanın alt orta kısmına gelecek şekilde 12 punto ile numaralandırılır. Sayfa numaralarının önünde ve arka yanında ayıraç, çizgi vb. gibi karakter kullanılmamalıdır. Sayfa numarası sayfanın alt kenarından 10 mm yukarıda olacak şekilde yerleştirilmelidir.

Ana metin ve paragraflar arası boşluk 1.5 satır aralıklı olmalıdır. Alıntılar ve kaynaklar dizininin yazımında da aynı aralık kullanılmalıdır. Dipnot şeklindeki metinlerde satır aralığı tek satır olmalıdır.

Yukarıda bahsedilen kuralların tamamı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünün hazırlamış olduğu tez yazım kılavuzunda yer alan kurallar ile bire bir aynı özelliktedir. Tez yazım kılavuzu ve örnek tez yazım şablonuna aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

Kahramanmaraş Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara