05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

İstanbul Ticaret Ü. Fen B.E. Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı anabilim dallarında hazırlanan yüksek lisans ve doktora tezlerinde, bilimsel yazılı sunum ilkelerine uygun bir standardı sağlamayı amaçlayan bu kılavuzda; bilimsel yazılı sunumun tezlerle ilgili genel ilkeleri olabildiğince kısa ve öz bir biçimde, örneklerle anlatılmıştır. Bu kılavuzun yayın tarihinden sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı anabilim dallarında yüksek lisans ve doktora tezi hazırlayacak olan adayların, kılavuzda belirtilen biçim ve öz ile ilgili kuralları uygulamaları gerekmektedir.

GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI

A4 boyutunda (210 mm x 297mm, 75-80 gr./m2), birinci hamur ve beyaz kağıt tercih edilmeli ve yazı alanı olarak kağıdın sadece tek tarafı kullanılmalıdır.

Yazımda, her sayfanın alt, üst ve sağ kenarlarından 2,5 cm, sol kenarlarından ise 4 cm boşluk bırakılmalıdır (Cilt payı olarak 0,5 cm ilave edilmiştir.). Tüm satırlar sağ ve sol kenarlara ulaşacak biçimde “iki yana yaslı” formatında yazılmalıdır. Sayfa numaraları metin alanının dışında sayfanın alt ortasında verilmelidir.

Tüm tezde Aynı yazı tipi ve boyutu kullanılmak üzere 12 punto boyutunda Times New Roman, Cambria, Calibri, Tahoma, Verdana, Arial yazı karakterlerinden biri kullanılarak yazılabilir. Dipnotlar 10 punto olarak sayfa altında yer alır. Çizelge ve şekillerde gerekli görüldüğü hallerde yazı boyutu 8 puntoya kadar düşürülebilir. Metin normal yazı tipinde, başlıklar ise, kalın (bold) yazı tipinde olmalıdır. İtalik yazı karakteri, sadece gerekli hallerde (Latince isim, kısaltmalar, teori/tanım vb.) kullanılabilir.

Sayfa numaraları SAYFA SONUNDA ORTALI yazılmalıdır. Dış kapak, iç kapak, Kabul ve Onay sayfası ve Akademik ve Etik kurallara uygunluk beyan sayfası dışında kalan tüm sayfalara sayfa numarası verilmelidir. İçindekiler, Özet, Abstract, Teşekkür, Çizelgeler, Şekiller, Simgeler ve Kısaltmalar gibi tez ön kısımları “ i, ii, iii, iv, v, vii …” şeklinde küçük Roma rakamları ile numaralanmalıdır. Giriş bölümü ile başlayan tezin diğer bölümleri ise “1, 2, 3, ” şeklinde numaralandırılmalıdır.

Tez yazım kılavuzu ve Örnek Tez şablonuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Şablonu

Thesis Writing Guidelines

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara