05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

İstanbul Sabahattin Z.Ü. Sosyal B.E. Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu Tez Yazım Kılavuzu, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde lisansüstü eğitim verilen anabilim dallarında bitirme projesi, yüksek lisans tezi veya doktora tezi hazırlayacak öğrencilerin ve danışmanların uyacakları esasları ve ilkeleri belirlemektedir.
GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI
Tezlerde MS Word ile 12 punto Times New Roman yazı tipi kullanılır. Ana bölüm başlıkları 14 punto, büyük harflerle, koyu olacak şekilde yazılır. Diğer alt başlıklar ise 12 punto ve koyu olarak yazılır. Dipnotlarda ise 11 punto büyüklüğünde Times New Roman yazı stili kullanılır. Tezlerde tüm metin siyah olarak yazılır. Tablo, grafik, şekil ve resimlerde tercih edilirse farklı renkler kullanılabilir.
Tüm tez boyunca yukarıdan 6, aşağıdan da 6 olacak şekilde paragraflar arasında boşluk bırakılır. Satır aralığı ise 1.5 değerinde olmalıdır. Dipnotlarda iki dipnot arasında alttan ve üstten 6 boşluk bırakılır. Satır aralığı ise 1.5 olarak yazılır. Bir satırı geçen dipnotlarda alt satırlar yarım tab içeriden yazılır. Kaynakçada iki kaynak arasında alttan ve üstten 6 boşluk bırakılır; satır aralığı ise 1.5 olarak yazılır. İki satırdan fazla kaynakçalarda alt satırlar bir tab içeriden verilir. Tablolarda tüm satır aralıkları 1 olarak ayarlanır. Tablo başlıkları ile tablo arasında 1.5 satır aralığı bırakılır. Sayfalarda son satır başlık olarak yazılamaz. Sayfa sonundaki başlıkların altında en az iki satır bulunmalıdır. Şayet iki satır sığmıyorsa başlık takip eden sayfadan başlar. Yine sayfa sonlarında yeni bir paragrafa ait tek satır yer alamaz. Sayfa sonunda yeni bir paragraf yazılacaksa en az iki satır sayfa altında yer almalıdır.
Tez yazım kılavuzu ve Örnek tez şablonuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara