05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Sağlık Bilimleri Ü. Tıp Fakültesi Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu kılavuz, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sağlık Uygulama Araştırma Merkezlerinde (SUAM) hazırlanan uzmanlık tezlerinin biçim ve yazım kurallarını belirlemek, tez içeriğinin genel çerçevesini düzenlemek ve araştırmacıların bilimsel çalışmalarını uluslararası normlara göre standartlaştırmalarında yol gösterici olmaktır. 

Uzmanlık tezlerinin tamamı bu kılavuzda belirtilen kurallara göre yazılması ve düzenlenmesi gerekmektedir.

GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI

Kağıt standart A4 (21,0 cm x 29,7 cm) boyutlarında ve birinci hamur beyaz kağıt olmalıdır. Tez çoğaltılırken özellikleri bozulmamalıdır. Kopyalar net ve okunaklı olmalıdır. Tezin hiçbir bölümünde elle yapılan düzeltmeler, silintiler, kazıntılar kabul edilmez. Kağıdın sadece ön yüzü kullanılmalıdır.

Tez yazım dili Türkçe olup, sözcükler Türk Dil Kurumu’nca yayınlanan son imla kılavuzuna (http://www.tdk.gov.tr/ adresinden ulaşılabilir) uyularak yazılmalıdır. Anlatım, kısa ve öz cümlelerle, açık ve yalın olmalıdır. Metinde geçen tıbbi terimlerden yerleşmiş Türkçe karşılığı olanlar Türkçe yazılmalı, zorunlu olarak yabancı dilde yazılması gerekli sözcükler tırnak içinde yazılmalıdır. Metin içindeki Latince terimler italik yazılmalıdır.

Özet, teşekkür, içindekiler, şekiller, çizelgeler, simgeler ve kısaltmaları belirten sayfalar (i, ii, iii, iv, v, …) şeklindeki küçük Romen rakamları, diğer bölümler normal rakamlar ile (1, 2, …) ile numaralanır. Sayfa numaralarının önüne ve arkasına çizgi vb. bir karakter konulmaz. Dış ve iç kapak dışında tezin tüm sayfaları numaralanır. Sayfa numaraları sayfanın alt ortasında olmalıdır.

Kullanılacak harf karakteri, “Times New Roman” karakterinde olmalıdır. Ana metnin harf büyüklüğü 12 punto, dipnotlar ve kaynaklar 10 punto olmalıdır. Tek sayfaya sığdırılan tablo ve şekillerde daha küçük karakterler kullanılabilir. Yazımda noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakılmalıdır. Noktalama işaretlerinden önce boşluk bırakılmamalıdır. Ana metinde satır araları 1,5 satır olmalıdır. Şekil altı yazıları ve tabloların açıklamaları ile alıntılar ve kaynaklar dizininin yazımında da aynı aralık kullanılmalıdır.

Tıpta uzmanlık tez yazım kılavuzuna ve tez yazım şablonuna aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara