05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

İstanbul Bilim Ü. Sosyal B.E. Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu kılavuzun amacı, İstanbul Bilim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca İstanbul Bilim Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde hazırlanan tez yazımı ve basımıyla ilgili esasları ortaya koymaktır. Yüksek lisans ve doktora tezi hazırlayacak olan adaylar bu kılavuzda belirtilen standartlara uymak zorundadır. Lisansüstü eğitim tezleri savunmaya alınmadan önce, ilgili öğrenci tarafından düzenlenecek intihal programı raporu tez danışmanına teslim edilir.

GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI

Tezin yazımında kullanılacak kağıt A4 (21 x 29,7 cm) ölçüsünde en az 80 g/m² kağıt kullanılmalıdır.

Ana metinde “Times New Roman” 12 puntoluk yazı karakteri kullanılmalıdır ve satır aralığı 2 satır (double-space) olmalıdır. Şekil, resimler ve dipnotlar yazımında ise 1 tam aralık kullanılmalıdır. Dipnotlarda 10 punto kullanılır. Çizelge ve tablolarda okunaklı olması göz önünde tutularak punto 8’e kadar ufaltılabilir. Dipnotlar, ilgili olduğu sayfada numaralandırılarak verilir. Bölümün veya tezin sonuna konulmaz. Bütün yazılar siyah renkte olmalıdır. Noktalama işaretlerinden önce ara verilmemelidir ve noktalama işaretlerinden sonra bir karakter boşluk bırakılmalıdır. Sadece kısaltmalarda kullanılan noktalar bu kurala dahil değildir (v.b., gibi). Metin içinde bir kısaltma ilk kez kullanılırken önce açıklaması daha sonra parantez içinde kısaltması yazılır. Sonraki kullanımlarda sadece kısaltma kullanılır.

Tarih ve kısaltmalar hariç, satırlar rakam, simge ve sembol ile başlamamalıdır. Cümlelere başlarken rakam vermek zorunda kalındığında, sayısal ifadeler sözcük olarak verilir. Eğer bahsi geçen sayı dört haneli bir sayı ise yazımı çok uzun olabileceğinden, cümlenin yapısı değiştirerek cümle başına getirmeyip rakamların kullanılması tercih sebebi olabilir.

Yazımda her sayfanın sol kenarında 4 cm, sağ kenarında 2 cm, üst ve alt kenarlarında ise 3 cm boşluk bırakılmalı, yazılar bu çerçevenin dışına taşmamalıdır.

Satır sonlarında kelimeler bölünmemelidir. Sayfa sonuna gelen başlık veya alt başlıklardan sonra en az iki satır yazı bulunmalıdır. Aksi takdirde (örneğin; sayfa sonunda başlıktan sonra bir satır yazı olması durumu gibi) başlık bir sonraki sayfa başında yer almalıdır.

Tez yazım kılavuzu ve tez yazım şablonuna aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

İstanbul Bilim Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara