05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

RTEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu kılavuz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde lisansüstü düzeyde öğrenim gören öğrencilerin tez yazımında belirli bir standart oluşturmak amacıyla ve olabildiğince sade biçimde hazırlanmıştır. İlgili öğrencilerin bu kılavuzu dikkatle okuyup, tezlerini burada yazılan kurallara göre hazırlamaları gerekmektedir. Karşılaşılan problemler ve doğabilecek aksaklıklar karşısında kılavuz tekrar gözden geçirilerek gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

Belirtilen yazım kurallarına uygun olarak hazırlanan tezler yüksek lisans için 5 (beş) nüsha, doktora için 7 (yedi) nüsha olarak üzerinde danışmanının onayı bulunan matbu dilekçe, yüksek lisans notlarını gösterir belge (transkript) enstitüye teslim edilmelidir. Bu tez nüshaları, Jüri üyelerine gönderilmek üzere kullanılır.

Savunması yapılan tezler, gerekli değişiklikler yapılıp jüri üyeleri tarafından imzalanmış son haliyle, yüksek lisans için en az 6 (altı) nüsha ve doktora için en az 8 (sekiz) nüsha karton kapaklı cilt olarak Enstitüye teslim edilmelidir. Karton kapaklar Üniversitemiz Basımevi ve Matbaa Müdürlüğünden temin edilir. Son halleri teslim edilen tezlerin üç tanesi; Anabilim dalı, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Kütüphane tarafından arşivlenir, diğerleri jüri üyelerine (asıl üyelere) verilir.

NOT: Yukarıda belirtilen sayıdaki tez ile birlikte, 3 adet CD ve istenen formlar Enstitüye dilekçe ile teslim edilmelidir. CD içinde tezin Türkçe ve İngilizce özetleri, 1 (bir) sayfayı aşmayacak şekilde ayrı ayrı .doc veya .docx (Microsoft Office Word Programı formatlarına bakınız) formatında kayıt edilmelidir. Tezin tamamı ise .pdf formatına çevrilmiş olarak bulunmalıdır.

NOT: TEZ DÜZENLEMESİ VE TEZ YAZIM İŞLEMLERİNDE LÜTFEN GÜNCEL TEZ YAZIM KILAVUZUNU KULLANIN.

TEZ YAZIM KILAVUZU

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KILAVUZU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara