05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu Tez Yazım Kılavuzunun amacı, Gazi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca hazırlanan “Dönem Projesi”, “Yüksek Lisans Tezi”, ve “Doktora Tezi” ile ilgili esasları düzenlemektir. Bu kılavuz Gazi Üniversitesi Lisansüstü Tez Yazım Kılavuzu esas alınarak Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde hazırlanacak tezlerin kurallarını içermektedir. Bu kılavuzda belirtilmeyen hususlar için Gazi Üniversitesi Lisansüstü Tez Yazım Kılavuzu kullanılmalıdır.

Bir akademik unvan için ilgili jüri tarafından kabul edilen her tez, bilime ve/veya bilimsel yöntemlere katkı yapan özgün bir çalışmadır. Bu çalışmanın kütüphanelerin genel arşivleme standartlarına ve enstitülerin bu dokümanda belirtilen kurallarına uygun olarak hazırlanması esastır. Her öğrenci yazdığı tezin, bu Tez Yazım Kılavuzunda belirtilen standart ve kurallara uygunluğunu sağlamakla yükümlüdür.

Bu Tez Yazım Kılavuzunda belirtilen biçimde hazırlanan tezler, Sosyal Bilimler Enstitüsü yönetiminin belirlediği sayıda çoğaltıldıktan sonra, Enstitü Müdürlüğü’ne dosya içinde teslim edilir. Jüri, adaydan bazı düzeltmeler yaparak tezini yeniden sunmasını ve savunmasını isteyebilir veya adayın yaptığı çalışmayı başarısız bulabilir. Sunumu ve savunması başarılı görülen adaylar, yüksek lisans/sanatta yeterlik/doktora derecesi almaya hak kazanırlar.

Enstitü tez yazım kılavuzunda belirtilen unsurların dışında ihtiyaç duyulduğunda Publication Manual of the American Psychological Association, 6th Edition (APA 6. baskı) kurallarına başvurulabilir.

Bu yazım kılavuzu yayımlandığı tarihinden itibaren geçerlidir. Daha önceki yıllarda hazırlanmış tezler, biçim ve içerik bakımından farklı olduğundan tez yazımında örnek olarak kullanılmamalıdır.

Gazi Üniversitesi’ne bağlı Anabilim/Ana Sanat/Bilim/Sanat Dallarında hazırlanacak olan tezlerinin yazılmasında belli bir standardı sağlamayı amaçlayan bu kılavuzda, tezlerle ilgili bilimsel yazım ilkeleri kısa ve öz olarak belirtilmiştir. Tezin, tez yazım kurallarına uygun olarak hazırlanmasından tez öğrencisi ve danışman(lar)ı sorumludur. Enstitüde yapılan tez kontrollerinin amacı, tez öğrencilerine yardımcı olmak ve tezin belirtilen kurallara uygunluğunu kontrol etmektir.

TEZ YAZIM KILAVUZU

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

TEZ ŞABLONU

Gazi Üniversitesi Tez Yazım Şablonu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara