05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Lisansüstü çalışmalarda hazırlanan her tezin akademik alana katkı sağlayan orijinal bir çalışma olması gerekmektedir. Lisansüstü araştırmaların eksiksiz ve güvenilir bir şekilde yürütülmesinin yanı sıra araştırma süreci sonunda ortaya çıkan tezin bilimsel bir formatta hazırlanmış olması da önemlidir.

Bu tez yazım kılavuzunun amacı, Gazi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nde hazırlanan tezlerin yazımı ve basımıyla ilgili biçimsel esasları düzenlemektir. Aynı zamanda bu tez yazım kılavuzunda belirtilen ilke ve kurallar tezsiz yüksek lisans dönem projeleri, seminer çalışmaları ve tez önerilerinin hazırlanmasında da geçerlidir. Bu tez yazım kılavuzunda, sanatta yeterlilik, yüksek lisans, doktora tezleri ve tezsiz yüksek lisans dönem projeleri tez olarak, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü ise Enstitü olarak anılacaktır.

Biçimsel esasları düzenlemeye yönelik olarak hazırlanan bu tez yazım kılavuzunda içerikle ilgili bir standart oluşturulmasından özellikle kaçınılmıştır. Enstitü bünyesinde bulunan bilim dalları ve araştırmalarda kullanılan metodolojik farklılıklar düşünülerek tezin ana bölümünü oluşturan bölümlerin ve alt başlıkların oluşturulması tez danışmanının ve öğrencinin inisiyatifine bırakılmıştır.

Tez yazım kılavuzunda belirtilen biçimsel özelliklerin tez boyunca uygulanması ve tez içerisinde yer alan bölüm ve alt bölümler arasında tutarlılığın sağlanması önemlidir. Ayrıca kullanılan terimler, kelime ve cümle yapısı ve anlatım dili gibi unsurlar tez metninin başından sonuna kadar bütünlük içerisinde olmalıdır. Hazırlanan tezin, tez yazım kılavuzu standartlarına uygunluğu öğrencinin sorumluluğundadır.

TEZ YAZIM KILAVUZU

Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara