05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

YBÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu kılavuzun amacı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği uyarınca Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı anabilim dallarında hazırlanacak lisansüstü tezler ile ilgili esasları düzenlemektir.

Bu kılavuz, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı anabilim dallarında hazırlanacak olan “Yüksek Lisans (Bilim Uzmanlığı)” ve “Doktora (Bilim Doktorluğu)” tezleri yazımı ve basımı ile ilgili standartları, uyulması gereken esasları ve biçimsel özellikleri kapsamaktadır.

Bu kılavuz 09.08.2011 tarih ve 28020 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ne dayanarak hazırlanmıştır. Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı anabilim dallarında yüksek lisans ve doktora tezi hazırlayan öğrenciler ile tezi yöneten danışman öğretim üyeleri, çalışmalarını bu kılavuza uygun olarak hazırlamak zorundadırlar. Enstitü Müdürlüğü’ne teslim edilecek tezlerin yazım kılavuzuna uygunluğu Enstitü Müdürlüğü tarafından denetlenir.

Tez yazımı sırasında bu kılavuz dikkatlice okunmalı, tez yazım şablonu kullanılmalı, intihal, telif ve patent hakları konusunda dikkatli olunmalı, tez kısa cümleler kullanılarak açık ve anlaşılır bir dilde yazılmalı, gereksiz kelime ve ifadeler kullanmaktan kaçınılmalı, anlaşılamayan konularda Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne başvurulmalıdır. Bu kılavuzda görülebilecek hata ve noksanların Sağlık Bilimleri Enstitüsü Sekreterliği’ne bildirilmesi tez yazım kılavuzunun ve tez şablonunun daha iyi olması için önemli katkı sağlayacaktır. Bu konuda gerekli ilgiyi gösterecek olanlara şimdiden teşekkür eder, başarılar dileriz.

TEZ YAZIM KILAVUZU

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu (Pdf)

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu (WORD)

Dönem Projesi ve Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara