Bu kılavuz, Yaşar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tez ve proje çalışmalarına şekilsel bir standart getirmek amacıyla hazırlanmıştır. Tez/Proje çalışmalarının başlatılması, yürütülmesi ve sonlandırılması ile ilgili olarak Yaşar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilen esaslar uygulanır. Tez/proje aşamasındaki öğrencilerimiz Enstitü Yönetmeliğinin ilgili maddelerini bilmek ve takip etmekle yükümlüdür.
GENEL KONULAR
TEZİN KONUSU NASIL OLMALIDIR ?
Bir tez çalışmasında ilk adım, konunun belirlenmesidir. Tez konusunun açık ve anlaşılır olarak belirlenmesi, araştırmanın ilerleyen aşamalarında, hem konuyla ilgili yapılacak literatür taramasını kolaylaştıracak hem de konudan sapmaları göreceli olarak azaltacaktır. Tez konusu mümkün olduğunca kısa, yalın ve net ifadelerle, tek bir cümleden oluşmalıdır. Ancak tez konusunu açıklayan ilk cümleden sonra, konuyu daha anlaşılır hale getirmek için gerekiyorsa ek açıklamalarda bulunulabilir.
TEZİN ADI NASIL OLMALIDIR ?
Tez çalışmasına başlanırken, tezin konusunu açıkça belirten bir ad konulması gerekir. Tezin adı, konuyla bağlantılı ve konu hakkında fikir verebilecek kelimelerden oluşmalı, gereksiz kelimeler, ifadeler içermemelidir. Çok uzun, anlaşılması güç ve çok genel adların kullanılmasından kaçınılmalıdır.
TEZİN AMACI NEDİR?
Bu kısımda, tezin amacı açık bir şekilde ifade edilmeli, ele alınan konu ve alana nasıl ve ne tür katkı sağlayacağı belirtilmeli, ayrıca varsa tezin ikincil amaçları da ayrı ayrı açıklanmalıdır. Tez, incelenecek konu ve alana katkı sağlayıcı nitelikte olmalıdır.
LÜTFEN TEZ YAZIM KURALLARINA ULAŞMAK İÇİN TEZ YAZIM KILAVUZUNU İNDİRİNİZ
TEZ YAZIM KILAVUZU
Yaşar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu
Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.