05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Türk Alman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu kılavuz, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yapılan Lisansüstü çalışmaların tez yazım kurallarını içermektedir. Türk-Alman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne bağlı ana bilim dallarında ve programlarda hazırlanan Lisansüstü tezleri, tez danışmanının denetimi altında bu kılavuzda belirtilen esaslara uygun olarak yazılmalıdır. Tez hazırlamakla yükümlü öğrenciler bu prosedür içinde ana hatları ile belirtilmeye çalışılan kurallara uymak zorundadır.

Hazırlanacak tezlerin yazım ve basımında “A4” (210×297 mm) standardı kağıt kullanılır. Ciltlenip kesim yapıldıktan sonra tezlerin son boyutları 205×290 mm olacaktır. 80-100 gramaj arası birinci hamur beyaz kağıt kullanılmalıdır. Tezin ön ve arka kapakları parlak beyaz kartondan hazırlanmalıdır. Çoğaltma, orijinal metnin özellikleri bozulmadan yapılmalı, kopyalar net ve okunaklı olmalıdır.

Tezde, her sayfanın sol kenarından 3,5 cm, sağ kenarından 2,5 cm, üst ve alt kenardan 3,0 cm boşluk bırakılmalıdır. Dipnotlar var ise, bu sınırlar içinde kalmalıdır.
Burada dikkat edilmesi gereken husus, paragraf başlarının 1,25 cm içeriden başlaması gerektiğidir. Tüm ilk sayfalardaki (Önsöz, İçindekiler, Sembol Listeleri, Kısaltmalar, Şekil Listeleri, Tablo Listeleri, Özetler, Bölümler, Kaynaklar, Ekler, Özgeçmiş vb. gibi) başlıklar, sayfa üst kenarından 5 cm aşağıya yazılmalıdır. Tez metninde kelime kesmesi yapılabilir; metin, sol ve sağ sınırlara göre hizalanmalıdır. Kağıdın arka yüzü kullanılmamalıdır.

Detaylı Bilgi İçin Lütfen Tez Yazım Kılavuzunu İndiriniz

Türk Alman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Ara