05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Kafkas Ü. Sağlık B.E. Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu kılavuzun hazırlanmasındaki amaç, Kafkas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı eğitim gören yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tez yazımlarında ortak değerleri sağlamaktır. Tez yazmakta olan öğrencilerin bu kılavuzu dikkatlice okumaları, daha önce kabul edilmiş tezleri örnek almamaları, tez yazım şablonunu kullanmaları, intihal, telif ve patent hakları konusunda dikkatli olmaları, kısa cümleler kullanmaları, açık ve anlaşılır bir dille yazmaları, gereksiz kelime ve ifadelerden kaçınmaları, anlaşılamayan konularda Kafkas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsüne başvurmaları önerilmektedir.

GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI

Tezin yazımında, A4 standardında (21 cm x 29,7 cm boyutlarında) ve 80-100 g ağırlığında birinci hamur beyaz kağıt kullanılmalıdır. Kapak sayfası ise, iyi kalite kartondan yapılmalı, tez metni ve ekleriyle birlik­te uygun şekilde yapıştırılarak tek bir cilt haline getirilmelidir.

Tezin ana metni içinde kullanılacak yazı tipi (font) olarak Times New Roman ya da Arial tercih edilmelidir. Ana metinde, çizelge içi ve şekil içi yazılarda ve kaynak dizininde tek tip yazı tipi kullanılmalıdır. Tez içinde ana başlıklar ve alt başlıklarda harfler 12 punto büyüklüğünde ve koyu olmalıdır. Ana metin içinde, şekil ve tablo içi yazılarda harfler 12 punto büyüklüğünde seçilmelidir. Eğer yapılan tablo bir sayfaya sığmayacak kadar büyük ise tablo içi yazılar 10 punto ile yazılabilir. Çizelge, şekil ve resimlerin alt ve üstlerinde yer alacak açıklama yazılarında, kaynak dizininde 10 punto büyüklüğünde harfler kullanılmalıdır.

Ana metin içinde koyu, italik, koyu italik, altı çizili gibi biçimler rastgele kullanılmamalı, kullanımları ancak ilgili bilim alanının gerektiği durumlarla sınırlı kalmalıdır.

Yazımda noktalama işaretlerinden önce ara verilmemeli, noktalama işaretlerinden sonra ise bir karakterlik ara verilmelidir.

Her sayfanın sol kenarında 4 cm, alt ve üst kenarlarında 3 cm, sağ kenarında 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Yazılar belirlenen metin bloğu dışına taşmamalıdır.

Sayfa numaraları sayfa üstünde metin bloğunun orta hizasına gelecek şekilde yazılmalı, iç kapak dışında tüm sayfalar numaralandırılmalıdır. Tez ön sayfaları (Onay Sayfası, Teşekkür, Özet, İngilizce Özet, İçindekiler, Simgeler ve Kısaltmalar Listesi, Şekiller Listesi, Tablolar Listesi, Resimler Listesi) I, II, III, IV… şeklinde büyük Romen rakamları ile; giriş bölümünden itibaren diğer sayfalar ise 1, 2, 3,… şeklinde Arabik rakamlar ile numaralandırılmalıdır.

Ana metin, şekil ve tablo içi yazılarda 1,5 satır aralığı kullanılmalı, dipnot, tablo üstü, şekil ve resim altı yazılarda satır aralığı 1 olmalıdır. Her yeni paragrafa 1.25 cm içeriden başlanmalı, ekil,tablo, resimler ve formüller arasında önce ve sonrasında 1,5 satır alığı olmalıdır. Şayet yapılan tablolar bir sayfaya sığmayacak ise tablo içi yazılarda 10 punto ve bir satır aralığı kullanılabilir.

Yukarıda bahsedilen kurallar Kafkas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünün Hazırlamış olduğu kurallar ile bire bir aynıdır. Tez yazım kılavuzu ve örnek tez şablonuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Kafkas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara