05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Karabük Üniversitesi Sağlık B.E. Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Karabük Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı anabilim dallarında hazırlanacak olan yüksek lisans ve doktora tezleri ile tezsiz yüksek lisans dönem projelerinin yazımında ve hazırlanmasında uyulması gereken kuralları içeren bu kılavuz, tezini veya projesini yazma aşamasına gelen öğrencilere yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Kılavuzda öncelikle genel yazım ilkeleri detaylı bir şekilde verilmiş, çeşitli örneklerle desteklenen açıklamalar yapılmış ve öneriler sunulmuştur. Sonra; ciltleme ve son teslim konularında bilgiler verilmiştir. Doğal olarak, kılavuzda her türlü soruya yanıt bulunması olanaksızdır. Öğrenci, kılavuzda değinilmeyen konularda öncelikle danışmanının görüşünü almalıdır. Yine de, öğrencinin karşılaşabileceği çoğu soruna kılavuzun bünyesinde çözüm getirebilmek için, kılavuzun yazımında da anlatılan kurallara büyük ölçüde uyulmaya çalışılmıştır.

GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI 

Tezler, A4 boyutunda (210 mm × 297 mm) ve kalitesi 80 g/m² – 100 g/m² arasında olan birinci hamur beyaz kağıda yazılmalıdır.

Tezler bilgisayar kullanılarak kağıdın yalnızca bir yüzüne yazılmalıdır. Tez yazımında her sayfanın sol kenarından 4 cm, üst kenarından 3 cm, sağ ve alt kenarlarından ise 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Sadece bölümlendirme başlıkları üst kenardan 5 cm aşağıdan başlamalıdır. Sayfaların düşey ya da yatay kullanımında ortadaki bölgenin dışına çıkılmamalıdır. Yalnızca sayfa numarası bu bölgenin dışında olup, sayfanın alt kenarından 1,5 cm yukarıda, yazım alanına göre tam ortadadır.

Tezlerin yazımında geleneksel 12 punto (pt) boyutunda Times New Roman yazı karakteri kullanılmalıdır.  Tez metninin tümünde bu yazı karakterinin kullanılmasına dikkat edilmelidir. Yalnızca şekil ya da çizelgelerde (tanıtım yazıları hariç) farklı tür ve boyutta yazı karakteri kullanılabilir. Çizelge içleri yazılırken en fazla 12, en az 8 punto kullanılabilir. Bu değerlerin dışındaki yazı büyüklükleri kullanılmamalıdır.

Alt ve üst simgelerin yazımında düz yazı büyüklüğünden daha küçük bir karakter kullanılmalıdır (Microsoft Word programında otomatik olarak verilen “üst simge, alt simge” özellikleri kullanılabilir). Yazımda virgülden ve noktadan sonra bir vuruşluk ara verilmelidir.

Bütün yazılar siyah renkte olmalıdır. Ana metin içinde koyu, italik, koyu italik ve alt çizili yazılar gelişigüzel uygulanmamalı, bilim alanının özelliklerine göre kullanılmalıdır.

Tez metninde hiçbir düzeltme izi görünmemelidir. Fotokopi yoluyla çoğaltma yapıldığında en uygun tonlama seçilmeli, lekeler önlenmelidir.

Tez metni normal olarak 1,5 satır aralığında ve iki yana yaslanmış şekilde yazılmalıdır. Şekil ve çizelge tanıtım yazıları, kaynaklar, doğrudan alıntılar ve dipnotları tek satır aralığında yazılmalıdır. Özel sayfa veya ana bölüm başlığından sonra; paragraflar ve kaynaklar arasında; her türlü alt başlık, doğrudan alıntı, eşitlik, tez metni ile aynı sayfada yer alan çizelge veya şekillerden önce ve sonra; çizelge ve şekil tanıtım yazılarından önce ve sonra birer satır boşluk bırakılmalıdır. Tarih ve kurum kısaltmaları hariç, satırlar rakam, kısaltma, simge ve sembol ile başlamamalıdır.

Tez yazım kılavuzu ve örnek tez şablonuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Karabük Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara