05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Muş Alparslan Üniversitesi Seminer/Dönem Projesi Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu kılavuz, Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans seminerlerinin/dönem projesinin hazırlanması ve yazılmasında uyulacak esasları belirlemeyi amaçlamaktadır. Seminer/dönem projesi hazırlamaya yönelik bilimsel yazım kurallarının özlü bir biçimde ve örnekler eşliğinde anlatıldığı bu kılavuzda belirtilen kurallara, yüksek lisans semineri/dönem projesi hazırlayacak olan öğrencilerin uymaları zorunludur.

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SEMİNER/DÖNEM PROJESİ YAZIM KILAVUZU VE KURALLARI

Bu bölümde seminerlerin/dönem projelerinin ne şekilde yazılacağı, seminer/dönem projelerinde kullanılacak kâğıdın niteliği, yazının tipi, puntosu/boyutu, satır aralıkları, sayfa yapısı, sayfaları numaralandırma, enstitüye teslim edilmek üzere seminerlerin/dönem projelerin nasıl çoğaltılacağı ve kapakların hazırlanış şekli konusunda bilgi verilmektedir.

Seminer/Dönem Projeleri, bilgisayar kullanarak, lazer ya da lazer kalitesinde çıktı veren yazıcı ile kâğıdın yalnızca bir yüzüne basılmalıdır (400 sayfadan fazla metinlerde çift yüz kullanılabilir). Seminer/Dönem projesi metninde “Times New Roman”, “normal” yazı tipi kullanılmalı ve harf büyüklüğü 12 punto (12 pt.) olmalıdır. Seminer/Dönem projesi metninde yer alan çizelgelerin tek sayfaya sığdırılması istendiğinde, sadece çizelgelerde duruma göre 10, 9 veya 8 punto harfler kullanılabilir.

Seminer/Dönem projesi metni 1.5 satır aralıkla iki yana yaslı olarak yazılmalıdır. Paragraflarda ilk satır girintisi 1 cm olmalıdır. Ana başlıklarda “Times New Roman”, “koyu” yazı tipi kullanılmalı ve harf büyüklüğü 12 punto olmalıdır. Paragraf aralığı önce 6 nk sonra 6 nk olarak düzenlenmelidir. Yazımda virgül, nokta ve soru işareti gibi her noktalama işaretinden sonra bir karakter boşluk bırakılmalı noktalama işaretlerinden önce boşluk bırakılmamalıdır. Seminer/Dönem Projesinde hiçbir biçimde elle yapılmış düzeltmeler, silintiler ve kazıntılar bulunmamalıdır.

Seminer/dönem projesi yazımında kullanılacak kağıtlar A4 (20.99 x 29,7 cm) ölçüsünde en az 80 g/m2 standardında ve birinci hamur beyaz kağıt olmalıdır.

Seminer/dönem projesinin kapakları hariç tüm bölümlerinin sayfa kenar boşlukları, sol kenarında 4 cm, alt ve üst kenarlarında 3 cm, sağ kenarında ise 2 cm boşluk bulunmalıdır.

Sayfa numaraları, kelime işlem programlarının sunduğu olanaklar kullanılarak konulmalı; iç kapak, seminer/dönem projesi beyan formu sayfası ve seminer/dönem projesi kabul sayfası dışında tüm sayfalar numaralandırılmalıdır.

Sayfa numaraları Roma rakamlarıyla sayfa altında ortalanarak yazılmalıdır. Yani İçindekiler, Özet, Abstract, Önsöz (ve/veya Teşekkür) ve varsa Şekiller, Tablolar, Kısaltmalar Dizini gibi seminer/dönem projesi ön sayfaları “I, II, III, …’’ şeklinde Roma rakamları ile, Giriş Bölümü ile başlayan seminer/dönem projesi metni ise en sondaki Özgeçmiş’e kadar “1, 2, 3, …’’ şeklinde numaralanmalıdır. Özgeçmiş sayfasına numara verilmez. Sayfa numaralarının önünde ve arka yanında yarım parantez, çizgi vb. gibi karakter kullanılmamalı ve metinle aynı büyüklükte punto ile yazılmalıdır.

Muş Alparslan Üniversitesi Lisans Üstü Seminer/Dönem Projesi Yazım Kılavuzu ve Örnek Tez Şablonunu Aşağıda Yer Alan Linkten İndirebilirsiniz.

Muş Alparslan Üniversitesi Lisans Üstü Seminer/Dönem Projesi Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara