05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Mustafa Kemal Üniversitesi F.B.E Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu Tez yazım kılavuzu Mustafa Kemal Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsünde hazırlanan yüksek Lisans ve doktora tezlerinin yazımında biçim ve içerik açısından birliktelik sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Kılavuz hazırlanırken Fen Bilimleri Enstitüsünde yapılan çalışmaların yazımında düzenlilik sağlanması ve kişisel tercihlerden kaçınılması amaçlanmıştır. Ayrıca diğer üniversitelere ait kılavuzlar incelenerek, bilimsel yazımda üniversiteler arasında uyumluluk sağlanmıştır.

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TEZ YAZIM KURALLARI

Tezler, A4 standardında (210×297 mm) en az 80 g birinci hamur beyaz kâğıda yazılmalıdır. Tezin en son hali 3 adet CD, Yüksek Lisans tezi için 10 adet ve Doktora tezi içinde 12 adet ciltlenmiş tez kopyası ile teslim edilecektir.

Tez, bilgisayarda gelişmiş bir kelime işlemci programıyla yazılmalıdır. Kullanılan kelime işlemci programında sayfa sonlarında tek satır yazı kalabilmesi için sayfa düzeni sekmesindeki paragraf iletişim kutusu başlatıcısı içerisindeki satır ve sayfa sonu sekmesindeki “tek kalan satırları önle” onay kutusu seçilmemiş olmalıdır.

Yazı, 12 punto büyüklüğünde olmalıdır. Ancak, çizelge ya da formüller zorunlu hallerde 10 punto ile yazılabilir. Kâğıdın bir yüzüne çıktı alınmalıdır. Yazı tipi olarak, Times New Roman seçilmelidir. Yazımda, noktalama işaretlerinden sonra “bir karakter” boşluk bırakılmalıdır.

Yazımda, her sayfanın üst ve alt kenarlardan 3,0 cm, sol kenardan 4,0 cm ve sağ kenardan ise 2,0 cm boşluk bırakılmalıdır. Tez yazımında bütün satırlar sol kenar boşluğun bitiminden başlamalıdır. Paragraf başı bir tab (1 cm) içeriden başlatılmalıdır. Bölüm ve alt bölüm başlıkları ve satır başları sola hizalanmış olarak yazılmalıdır. Başlıklar hariç tüm satırlar (son satır hariç olabilir) iki yana yaslanmış olarak bitmelidir.

Tez içeriği kolay ve anlaşılır bir Türkçe ile Türk Dil Kurumunun resmi web sitesi yardımıyla dilbilgisi ve yazım kurallarına uygun bilimsel bir anlatımla yazılmalıdır.

Yazımda 1,5 satır aralığı, Özet, Abstract, şekil ve Çizelge başlıkları ile dipnot ve kaynaklar listesinin yazımında 1 satır aralığı kullanılmalıdır. Özet, Abstract, içindekiler, şekiller Dizini, Simgeler ve Kısaltmalar Dizini ve Kaynaklar gibi ana başlıklar, bölüm başlıkları ve alt bölüm başlıkları ve bunları izleyen ilk paragraf arasında 1,5 satır aralığı; bir alt bölüm son satırı ile bir sonraki alt bölüm başlığı arasında da yine 1,5 satır aralığı boşluk bırakılmalıdır. Metin içerisinde yer alan paragraflar arasında boşluk bırakılmamalıdır.

Sayfa numaraları parantez ve çizgi kullanılmadan sayfa altında, orta kısma yazılmalıdır. iç kapak, kabul ve onay ile tez bildirim sayfası dışındaki, bütün sayfalar numaralandırılmalıdır. Giriş bölümüne kadar olan sayfalar “I, II, III, IV, V, VI” şeklinde büyük harf Romen rakamları ile; Giriş bölümü ile başlayan tez metni ise “1, 2, 3” şeklinde numaralandırılmalıdır. 

Mustafa Kemal Üniversitesi Tez Yazım Kılavuzu ve Tez Yazım Yönergesine Aşağıda Yer Alan Linkten Ulaşabilirsiniz.

Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara