05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Necmettin Erbakan Üniversitesi S.B.E. Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu seminer ve tez yazım kılavuzunda, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı ana bilim dallarında hazırlanan tezli yüksek lisans ve doktora tezlerinin bilimsel standartlara uygun olarak yazımında uyulması gereken yazım ilkeleri kısa ve özlü olarak sunulmuştur.

Seminer, Yüksek Lisans ve Doktora Tezi hazırlayacak adayların bu kılavuzda bahsedilen şekil ve içerik ile ilgili kurallara uymaları zorunludur.

GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI

Tezin, İngilizce özet bölümü hariç, diğer bölümlerinde (şekil ve çizelgeler dâhil) yazım dili Türkçedir. Tez anlaşılır ve sade bir Türkçe ile yazılmalıdır. İmla ve noktalama açısından, tezin zorunlu kıldığı özel durumlar dışında, Türk Dil Kurumunun Yazım Kılavuzu’nun son baskısı esas alınmalıdır.  

Yazımda kullanılacak kâğıtlar, A4 standardında ve birinci hamur 80 gr beyaz kâğıt olmalıdır. Yazı, kâğıdın tek yüzüne yazılır. Sol ve üst kenarında 3.5 cm, alt ve sağ kenarlarında ise 3 cm boşluk bırakılır.

Tezin metin bölümünde, şekil ve çizelgeler hariç, yazı tipi Times New Roman ve büyüklüğü 12 puntodur. Çeviri yazı (transkripsiyon) işaretlerinin veya farklı harflerin kullanılması gereken kısımlarda özel bir yazı tipi de kullanılabilir. Çizelgelerde ya da formüllerde karşılaşılan zorunlu hâllerde yazı karakteri sekiz (8) puntoya kadar düşürülebilir. Metin içinde noktalama işaretlerinden sonra bir karakterlik boşluk verilir.  

Onay sayfasına atılacak imzalarda mavi yazan kalem kullanılması tercih edilmelidir.

Giriş bölümüne kadar olan sayfalar Romen rakamları kullanılarak “i, ii, iii…” sayfanın üst sağ kısmında olacak şekilde, 12 punto ile numaralanmalıdır.

Giriş bölümü ile başlayan esas tez metninin numaralanması ise “1, 2, 3, …” şeklinde üst sağ boşluğa, Times New Roman yazı sitili ve 12 punto yazı büyüklüğü ile numaralanmalıdır.

“Satır aralıkları” birden fazla satıra yayılan metin satırları arasındaki uzaklığı ifade etmektedir. “Boşluk” terimi ise her türden başlık, tez metin paragrafı, eşitlikler, şekil ve çizelge alanları vb. öncesinde ve/veya sonrasında boş bırakılması gereken alanlar için kullanılır.  

Yukarıda bahsedilen kurallar, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora tez yazım kılavuzu kurallarıdır. Bu kurallardan detaylı faydalanmak ve tez yazım kuralları şablonuna ulaşmak isterseniz eğer aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara