Bu kılavuzun amacı, Selçuk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören öğrencilerin hazırlayacakları tezler ve seminerlerle ilgili olarak uyulması gereken esasları düzenlemektir.
Bu kılavuz, Selçuk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde yüksek lisans ve doktora öğrenimi yapan öğrencileri kapsar.
GENEL BİÇİM VE YAZIM KURALLARI
Sayfaların Numaralandırılması:
İç kapak dışında tüm sayfalar numaralandırılmalıdır. Onay sayfası “i” olarak düşünülmeli ancak numara verilmemelidir. Önsöz, İçindekiler, Simgeler ve Kısaltmalar dizinleri gibi tezin diğer ön sayfaları “ii, iii,…” şeklinde küçük harf Roma rakamları ile; giriş bölümü ile başlayan diğer sayfalar ise “1, 2, 3, 4, 5, …” şeklinde numaralandırılmalıdır. Sayfa numaraları sayfanın sağ alt köşesine yerleştirilmelidir.
Satır Aralıkları:
Ana metinde satır araları 1,5 satır olmalıdır. Şekil alt yazıları ve çizelge açıklamaları ile alıntılar, dipnotlar ve kaynaklar dizininin yazımında bir tam aralık kullanılmalıdır.
Paragraflardan sonra 12 punto aralık bırakılmalı, her yeni paragraf 1,25 cm içeriden başlamalıdır.
Birinci dereceden bölümler sayfa başında başlamalıdır. İkinci ve üçüncü dereceden başlıklardan sonra 12 punto aralık bırakılmalıdır. Başlıklar metin bloğu sol kenarından başlatılmalıdır.
Ana metinle şekil, çizelge ve formüller arasında önce ve sonrasında olmak üzere bir buçuk satır aralığı boşluk bırakılmalıdır. Şekil ve şekil alt yazısı ile çizelge ve çizelge üst yazısı arasında 6 punto boşluk olmalıdır.
Not: Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzundan Faydalanmak İstiyorsanız Eğer, Aşağıdaki Linkten Ulaşabilirsiniz.
Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu
Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.