05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Toros Üniversitesi Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu yazım kılavuzunun amacı, “Toros Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” uyarınca, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki lisansüstü programlarda hazırlanan “Rapor”, “Seminer Raporu”, “Dönem Projesi”, “Yüksek Lisans Tezi” ve “Doktora Tezi” ile ilgili esasları düzenlemektir.  Her öğrenci, yazdığı tezin/seminerin/dönem projesinin, bu yazım kılavuzunda belirtilen standart ve kurallara uygunluğunu sağlamakla yükümlüdür. Danışman tezin/seminerin/dönem projesinin bu kılavuzda belirtilen esaslara uygun olarak hazırlanmasına nezaret eder. Enstitü, tezin/seminerin/dönem projesinin kurallara uygun yazılıp yazılmadığını kontrol eder ve gerektiği durumlarda gerekli düzeltmeleri öğrenciye bildirir. 

Bu, tez/seminer/dönem projesi yazım kılavuzunda belirtilen biçimde hazırlanan tez/seminer/dönem projesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü yönetiminin belirlediği sayıda çoğaltıldıktan sonra, Enstitü Müdürlüğüne teslim edilir. Jüri/danışman, öğrenciden bazı düzeltmeler yaparak tez/seminer/dönem projesini yeniden sunmasını/savunmasını isteyebilir veya öğrencinin yaptığı çalışmayı başarısız bulabilir. Sunumu ve savunması başarılı görülen öğrenciler, tez/seminer/dönem projesini son halini, bu kılavuzda belirtilen esaslara uygun olarak hazırlayıp enstitüye teslim eder. Seminer ve dönem projesine kayıtlı öğrenciler, ciltlenmiş seminer veya dönem proje çalışmasını bütünleme sınavlarının bittiği tarihte enstitüye teslim etmek zorundadır. Aksi taktirde öğrenci bilgi sistemine başarısız olarak notlandırılır. Tez öğrencileri ise tezlerini savunma sınavından itibaren bir ay içinde Enstitü Sekreterliğine teslim eder. Enstitü yönetim kurulu talep halinde tez teslim süresini en fazla bir ay daha uzatabilir. Bu koşulları yerine getirmeyen öğrenci koşulları yerine getirinceye kadar diplomasını alamaz, öğrencilik haklarından yararlanamaz ve azami süresinin dolması halinde ilişiği kesilir.

SAYFA YAPISI VE YAZIM KURALLARI:

Kullanılacak Kağıdın Niteliği:

Tez/seminer/dönem projeleri, A4 (21 x 29,7 cm) standardında ve 80 Gram birinci hamur beyaz kâğıda yazılmalıdır.

Genel Kurallar:

Sayfa ayarları üstten ve sağdan 2,50 cm, soldan ve alttan 3 cm boşluk bırakacak şekilde ayarlanır.

Tez/seminer/dönem projesi, bilgisayar kullanılarak yazılmalıdır. Tez/seminer/dönem projesinin tamamı kâğıdın tek yüzü kullanılarak yazılır. GİRİŞ kısmı dahil ana bölüm başları (BİRİNCİ BÖLÜM, İKİNCİ BÖLÜM, ÜÇÜNCÜ BÖLÜM gibi) daima yeni sayfada yer almalıdır.

Sayfa Numaraları:

Tez/seminer/dönem projesinin başlangıcından GİRİŞ kısmına kadar olan kısım Romen rakamıyla  (i, ii, iii, iv, … vb.) numaralandırılmalıdır. Numaralar iv ile ÖZET sayfası da dahil görünür hale getirilmelidir. GİRİŞ kısmından itibaren numaralandırma doğal sayılarla (1, 2, 3, 4 … vb.) yapılmalıdır.

Yazı Karakteri ve Büyüklüğü:

Tez/seminer/dönem projesi yazımında Times New Roman karakteri 12 punto (karakter büyüklüğü) olarak kullanılır. Ancak, dipnot yazımında 10 punto, geniş ve/veya uzun çizelgelerde kolayca okunabilmesi şartıyla daha küçük puntolar da (en küçük 8 punto) kullanılabilir. Çizelge içleri yazılırken en fazla 12, en az 8 punto kullanılabilir. Alt ve üst indislerin yazımında düz yazı büyüklüğünden daha küçük bir karakter kullanılmalıdır (MS Word programında otomatik olarak verilen “üst simge, alt simge” özellikleri kullanılabilir). Yazımda virgülden ve noktadan sonra bir karakterlik boşluk verilmelidir.

NOT: Tez yazım kılavuzundan faydalanmak istiyorsanız aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Toros Üniversitesi Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara