05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu kılavuzun amacı; Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı anabilim dallarında hazırlanacak olan yüksek lisans ve doktora tezlerinin yazımında birlikteliği sağlamak amacıyla uyulması gereken ilkeleri kısa ve özlü biçimde sunmaktır. Tez hazırlayacak öğrenciler, bu kılavuzda belirtilen biçim, içerik ve kurallara uymak zorundadırlar. Aksi takdirde hazırlamış oldukları tezler geçersiz sayılacaktır.

Tez, kolay anlaşılır, sade bir dille ve imla bakımından Türk Dil Kurumu’nca çıkarılan imla kılavuzuna uygun biçimde yazılmalıdır.

Sayfa numaraları birinci sayfadan itibaren normal (1, 2, 3 gibi) numaralandırma altta ve ortalı yapılmalıdır.

Tez metni “Bölümler” ve “Alt Bölümler” den oluşur. Tez “GİRİŞ” bölümü ile başlar ve “SONUÇLAR” (ya da gerekiyorsa SONUÇLAR ve TARTIŞMA) bölümü ile biter. Bu iki bölüm arasında tezin amaç ve kapsamı doğrultusunda yazarın ve danışmanının uygun gördüğü diğer ara bölümler tasarlanan anlatım düzeni içinde yer alır. “SONUÇLAR” bölümünden sonra “KAYNAKLAR” ve (gerekiyorsa) “EKLER” yer alır.

Tez yazımında, sayfa yapısı “üst: 3 cm., alt: 3 cm., sol: 4 cm., sağ: 2 cm” boşluk olacak şekilde düzenlendikten sonra yazıma başlanmalıdır. Dipnotlar ve çizelgeler de bu ölçülerin dışına taşırılmamalıdır.

Tez yazımı, kâğıdın yalnızca bir yüzü kullanılmak üzere bilgisayar ile yapılmalı, Times New Roman yazı tipi kullanılmalıdır. Yazı tipi boyutu 12 punto olmalıdır (bölüm numaraları ve bölüm isimleri hariç). Uzun eşitliklerin yazılması ya da dipnot açıklamalarının verilmesi durumunda karakter büyüklüğü 10 puntoya indirilebilir. Sayfa numaraları da 10 punto ile yazılmalıdır. Ancak çizelgeler ya da formüllerde karşılaşılan zorunlu hallerde daha küçük punto kullanılabilir ya da fotokopi ile küçültme yoluna gidilebilir. Yazımda noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakılmalıdır.

Tezler 1,5 satır aralığı ile yazılmalıdır. Şekillerin ve çizelgelerin açıklamaları ile alıntılar, dip notlar ve kaynaklar listesinin yazımında ise bir satır aralığı bırakılmalıdır. Özet, abstract, içindekiler, v.b gibi ara başlıklar ve bölüm başlıkları ile bu başlıklardan sonra gelen ilk paragraflar arasında iki satır aralığı konulmalıdır. Alt bölüm başlıkları ile bunların ilk paragrafları arasında “12 nk” aralık konulmalıdır. Bir alt bölümün son satırı ile bir sonraki alt bölüm başlığı arasında yine “12 nk” aralık bırakılmalıdır.

DETAYLI BİLGİ İÇİN LÜTFEN TEZ YAZIM KILAVUZUNU İNDİRİNİZ

TEZ YAZIM KILAVUZU

Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara