Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde hazırlanan lisansüstü tezlerin biçim ve yazım kurallarını belirlemek, tez içeriğinin genel çerçevesini düzenlemek ve araştırmacıların bilimsel çalışmalarını uluslararası normlara göre standart dize etmelerinde yol gösterici olmaktır.
Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yer alan anabilim/bilim dallarında, Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisans Üstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre lisans üstü öğrencileri tarafından hazırlanan yüksek lisans ve doktora tezlerinde bu yazım kurallarına uyulması esastır. Aksi takdirde yazmış olduğunuz tezler geçersiz sayılacaktır.
Tezin dış kapağı beyaz krome kartondan hazırlanmalıdır. Dış kapak ve iç kapak içeriği ve sayfa düzeni aynı olmalıdır. Times New Roman karakteri kullanılarak yazılmalıdır. Kapak üst tarafında, 3 cm boşluk bırakılarak sol kenarından 2,5 cm içeriden başlamak üzere sol üst köşeye, 14 punto koyu büyük harfler ile üniversite, enstitü ve anabilim dalının adı alt alta ortalanarak yazılmalıdır. Bunun altında 1 satır boşluk bırakılarak 12 punto ile normal koyulukta, ortalanarak -tez yöneticisi- yazılır. Onun altına da tez yöneticisinin adı ve tamamı büyük harfler ile soyadı 12 punto ile normal koyulukta yazılmalıdır.
Tez başlığı 18 punto koyu, büyük harf ile ve sayfanın üst kenarından 12–13 cm boşluk kalacak şekilde, ortalanarak ve satır sonunda kelimeyi bölmeden 1,5 satır aralığı ile yazılmalıdır. Standart olarak küçük harfle yazılan kelimeler başlıkta da küçük harfle yazılır.
Tez başlığının 5 cm altına parantez içinde (Yüksek Lisans Tezi /Doktora Tezi) ifadesi 12 punto, koyu harf ile ve onun da 2 cm altına adayın adı soyadı 14 punto ve koyu olarak yazılmalıdır. Alt kenardan yaklaşık 3 cm yukarıya ortalanarak tezin yapıldığı yer (EDİRNE) ve yıl 12 punto ve büyük harflerle yazılmalıdır
Sayfa Düzeni İse; Her sayfada kâğıt kenarından itibaren, sol kenarda 3 cm, sağ kenarda 2 cm (metin her iki yana yaslanmalıdır), altta 2 cm, üstte ise 3 cm boşluk olmalıdır. Paragraflar 1 tab ölçüsü kadar içeriden başlamalıdır. Paragraflar rakamla veya kısaltma ile başlamamalıdır. Sayfa numaraları, sayfanın altına, ortalanarak, Giriş ve Amaç bölümünden itibaren verilmeli; önüne ve arkasına herhangi bir işaret konmamalıdır. Teşekkür, İçindekiler, Simge ve Kısaltmalar ve Ekler bölümlerine sayfa numarası verilmez.
TEZ YAZIM KILAVUZU
Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu
Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.