05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

Uşak Üniversitesi Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu kılavuzun amacı, Uşak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca Uşak Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı ana bilim dallarında hazırlanan tezlerin yazımı ve basımıyla ilgili esasları düzenlemektir. Sosyal Bilimler Enstitüsün de hazırlanacak yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik tezleri bu tez yazım kurallarına tabi olacaktır. Kılavuzda tez yazım kuralları, tezlerle ilgili temel ilkeler ile ana çerçeve verilmeye çalışılmıştır. Değişik alanlarda yapılan tezlerde, her tezin kendi içinde belli ve bilinen bir sistemi yansıtan iç tutarlılık sergilemesi önemsenmiştir. Türkçe yazım kuralları bakımından da Türk Dil Kurumunun güncel yazım kılavuzu esas alınmalıdır.

GENEL BİLGİLER VE YAZIM İLE İLGİLİ KURALLAR

Kâğıt ve Yazı Alanı:

Tezler, beyaz renkli birinci hamur, iyi nitelikte (en az 80 gramajlı) düz, beyaz (mat) ve A4 standardındaki kâğıtlara yazılır. Ancak çalışmaya orijinal bir resim, harita, proje vb. belgelerin eklenmesi zorunlu olması durumunda, danışmanın onayı ile tezin ek kısmındaki kâğıt boyutlarında değişiklik yapılabilir. Tezler bilgisayar ortamında gelişmiş bir sözcük işlem paket programı (Ör. Microsoft Word) kullanılarak yazılmalı; lazer veya mürekkep püskürtmeli kaliteli çıktı veren bir yazıcı ile kâğıdın tek yüzüne basılmalıdır. Ayrıca kopyalar net ve okunaklı olmalıdır.

Yazı Tipi ve Boyutu:

Tezin yazı biçimi Times New Roman 12 punto olmalıdır. Ancak farklı harf karakterlerine ihtiyaç duyulan çalışmalarda uygun yazı tipi seçilebilir. Dipnotlar Times New Roman karakterinde10 punto, Arial karakterinde 9 punto ile yazılır.

Satır Aralıkları ve Düzeni:

Tezin tamamında satır aralığı 1.5 satır olarak düzenlenmelidir. Yalnızca şekil ve tabloların açıklamaları, alıntılar, dipnotlar ve kaynaklar dizininin yazımında 1 satır aralığı kullanılmalıdır. Paragraflar arasında 1.5 satır aralığı boşluk bırakılarak yeni paragraf 1 tab içeriden (girintili) başlatılmalıdır. Girintili paragraf yerine düz paragraf da uygulanabilir; ancak bu durumda paragraflar arasında iki satır boşluk bırakılmalıdır. Paragraf düzeninde hangi seçenek uygulanırsa tezin tamamında aynı şekilde devam edilmesine dikkat edilmelidir. Ana metinle şekil, tablo ve formüller arasında önce ve sonrasında olmak üzere birer satır boşluk bırakılmalıdır. Şekil ve şekil alt yazısı ile tablo ve tablo üst yazısı arasında da bir satırlık boşluk olmalıdır.

Sayfa Boşlukları:

Tezde, sayfanın sol kenarından 4 cm; sağ, alt ve üst kenarlarından 2.5 cm boşluk bırakılmalıdır. Dipnotlar var ise, bu sınırlar içinde kalmalıdır. Tüm ilk sayfalarda (içindekiler, tablo, şekil listeleri ve kısaltmalar, önsöz, özler, ana bölümler, kaynakça, ekler v.b. gibi) başlık, sayfa üst kenarından 5 cm aşağıdan başlar. Her ana bölüm yeni bir sayfayla başlar. Tez metninde tireleme yapılmaz, metin sol ve sağ sınırlara göre (blok metin olarak) hizalanır.

DETAYLI BİLGİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKTEN TEZ YAZIM KILAVUZUNA ULAŞABİLİRSİNİZ

Uşak Üniversitesi Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara