05326745495
bilgi@tezimiduzenle.com

ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme - SPSS Veri Analizi - Tez Yazım Kılavuzuna Göre Düzenleme

Bu kılavuzun amacı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora programındaki adayların hazırlayacakları tezlerle ilgili uyulması gereken esasları düzenlemektir.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Eğitim-Öğretim gören Yüksek Lisans ve Doktora programındaki tez hazırlayacak adayların bu kılavuzda belirtilen standartlara uymaları zorunludur.

GENEL BİÇİM VE YAZIM STANDARTLARI

Bu bölümde tez yazımında kullanılacak kağıdın özellikleri, sayfa düzeni, kaynakların gösterilmesi, sayfaların numaralandırılması ile ilgili ilkeler örnekler verilerek belirtilmiştir.

Kullanılacak Kâğıdın Niteliği

Tezin yazılacağı kağıt, A4 standardında (210×297 mm) birinci hamur beyaz kağıt olmalıdır.

Tezin Yazılacağı Yazım Ortamı ve Çıktılar

Tezler bilgisayar ortamında geliştirilmiş bir kelime işlemci paket programı kullanılarak yazılmalıdır. Çıktılar lazer veya eşdeğer kalitede bir teknik kullanılarak kağıdın tek yönüne alınmalıdır.

Yazıların Başlıkların Niteliği

Tezler, bilgisayarda Times New Roman yazı karakteri kullanılarak yazılmalıdır. Dış kapak ve cilt kapağı dışında tez metninin tümünde kullanılan harf büyüklüğü 12 punto, satır aralığı 1.5 satır olmalıdır ve yazıların tamamı siyah renkte yazılmalıdır. Tablo, resim ve şekil yazıları ile dipnot yazımlarında sayfaya sığdırılmak amacı ile daha küçük puntolarla (minimum 8 punto) yazım yapılabilir. Tezdeki bölüm başlıkları büyük harflerle, alt bölüm başlıkları ilk harfi büyük olacak şekilde küçük harflerle ‘ve’ ile ‘veya’ gibi bağlaçlar küçük harflerle olacak şekilde ve koyu olarak yazılmalıdır. Bölüm ve alt bölüm başlıkları sol boşluk çerçevesi kenarından başlamalıdır (4 cm). Başlıkları takip eden paragraflar da sol boşluk çerçevesinin 0.75 cm içeriden başlamalıdır. Ana başlık ve alt başlıklar ondalıklı sisteme göre numaralandırılmalı, her rakamdan sonra nokta konulmalıdır. Dördüncü dereceden daha ileri derecede alt bölüm başlıkları kullanılmamalıdır. Gerektiği durumlarda daha ileri derecedeki alt bölüm başlıkları alt bölüm başlıklarının yazım kurallarına uygun olarak yazılabilir ancak bu tür alt bölüm başlıklarında numaralandırma yapılmaz ve içindekiler kısmında gösterilmez. Giriş, genel bilgiler gibi ana başlıklarla birbirlerinden ayrılan her bölüm ayrı sayfalardan başlamalı ve başlıklardan sonra 1,5 satır aralığı boşluk bırakılmalıdır.

NOT: DETAYLI BİLGİ İÇİN LÜTFEN TEZ YAZIM KILAVUZUNU İNDİRİN

TEZ YAZIM KILAVUZU

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tez Yazım Kılavuzu

Tez Düzenleme vb. işlemler için bize ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ara